39. DYO Resim Ödülleri Mardin Sergisi Sona Eriyor

Eğitim, kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin öncü vakıflarından olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen DYO Resim Ödülleri yarışmasında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin sergilendiği 39. DYO Resim Ödülleri Mardin Sergisi, 30 Kasım’da sona eriyor. 

39. DYO Resim Ödülleri Mardin Sergisi Sona Eriyor
28 Kasım 2023 - 11:31
Yirmi Bini Aşkın Sanatseverle Buluştu
39. DYO Resim Ödülleri Mardin Sergisi’ne Mayıs ayından bu yana Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ev sahipliği yapıyor. Çeşitli eserlerin yanı sıra, Mardin şehrinin kimliğini ve belleğini oluşturan zanaatlar, yaşam alanları, sosyal yaşam ve kent tarihine ait buluntu ve eşyaların da sergilendiği, tarihi dokuya sahip Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde sergilenen 39. DYO Resim Ödülleri eserleri sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Sergi, Mayıs - Kasım döneminde 20 bini aşkın sanatsever tarafından ziyaret edildi.

Mardin’de sona eren serginin ardından eserler, Ocak ayında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenmek üzere İzmir’e gelecek.

Yüzlerce Sanatçı, Uluslararası Katılım...
“Doğa ve İnsan” temasıyla düzenlenen 39. DYO Resim Ödülleri’ne, 704 sanatçı 1.066 eserle başvurdu. Yurt dışından katılıma da açık olan ve İran, Azerbaycan, Almanya, Şili ve Bulgaristan’dan da sanatçıların katıldığı yarışmanın seçici kurulunda sanat, eğitim ve basın dünyasının önemli isimleri yer aldı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 6 eser ödüle layık görülürken, 79 eser ise sergilenmeye değer bulundu.

Yarım asrı aşan geçmişiyle Türk resim sanatında gelişmelerin ve değişimlerin izlenebildiği DYO Resim Ödülleri yarışması, usta sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaptığı gibi genç sanatçıların da ilgisini çekerek onlara ilham vermeye devam ediyor.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum