15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MENEMEN'DE DUALARLA ANILDI

Menemen Yıldıztepe Şehitliği Kubilay Anıtı önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MENEMEN'DE DUALARLA ANILDI
15 Temmuz 2023 - 14:37

 Hain FETÖ terör örgütünün 7 yıl önce dış güçlerin de desteğiyle gerçekleştirdiği silahlı kalkışma ve darbe girişiminde şehit düşen 251 vatandaşımızın anıldığı törende konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “15 Temmuz; Milletimizin demokrasiye ve millî birliğe olan birliğini dosta düşmana gösterdiği gündür” dedi.

Menemen’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 6 yıl önce yapılan hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler dualarla anıldı. Menemen Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen törene; Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Serkan Çangal, Menemen Belediye Başkanı Vekili Aydın Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, şehit yakınları, gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Menemen halkı katıldı.

 

“15 TEMMUZ RUHUNU YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Menemen Belediye Başkanı Vekili Aydın Pehlivan, “15 Temmuz 2016 tarihi, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını, vatan sevgisini ve millî birlik ruhunu tüm dünyaya gösterdi gündür. 251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece, Türk Milleti’nin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferlere bir yenisi daha eklenmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz bu mücadelede canlarını feda ederek, göğsümüzü siper ettiler ve demokrasimizi savundular” şeklinde konuştu.

 

“DEMOKRASİ BÜYÜK BEDELLER ÖDENEREK KAZANILAN DEĞERDİR”

Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı pekiştirmek ve demokrasimize sahip çıkmak için her 15 Temmuz’da olduğu gibi yine bir arada olduklarını dile getiren Pehlivan, “15 Temmuz, demokrasiye olan bağlılığımızı ve birlik ruhumuzu yüreğimizde hissettiğimiz bir gündür. Unutmayalım ki demokrasi, büyük bedeller ödeyerek kazanılan bir değerdir ve bu değeri korumak hepimizin sorumluluğudur. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onların kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde bugün demokrasimizi yaşatıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bir kez daha kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağlık, huzur ve güven içinde nice 15 Temmuz'lara ulaşmayı temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Törende, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Ardından şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Anma etkinleri kapsamında Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda, Mahkeme Cami ve Taş Cami’nde lokma döküldü. Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven, şehitlerin ruhuna dua okudu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum