YUNUSEMRE TEK YÜREK OLDU

Hayırseverlerin ve personelin destekleriyle hazırlanıp dualarla uğurlanan 28 tır yardım malzemesini bölgeye ulaştıran Yunusemre Belediyesi, deprem bölgesinden gelen vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılıyor.

YUNUSEMRE TEK YÜREK OLDU
10 Şubat 2023 - 18:22
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve büyük bir alanı etkileyen depremde yaraların sarılması için Yunusemre Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda, Yunusemre Belediyesi de seferber oldu. Yunusemre Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları için yardım toplama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Vatandaşların bağışlarıyla depremzedeler için acil ihtiyaç olan atkı, iç çamaşırı, mat, bere, termal içlik, mont, bot, kışlık kıyafet, yağmurluk, battaniye, uyku tulumu, biberon, çadır, şarj aleti, jeneratör, bebek bezi, bebek maması ile temizlik ve hijyen malzemeleri toplanıp Yunus Emre Millet Çarşısı’nda paketlenerek bölgeye gönderilmeye hazır hale getiriliyor. Gece boyunca bağışlanan malzemeleri seçen belediye personelleri ve gönüllüler kamyon ve tırlara yüklüyor.

 
PERSONEL VE İŞ MAKİNELERİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR 
Belediye bünyesinde bulunan ve deprem bölgesine gönderilen iş makineleri, kamyon, kepçe, taşıyıcı tır, arama-kurtarma çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Ayrıca zabıta kurtarma ekipleri ve personel, yardımlara destek veriyor.
 
DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN VATANDAŞLARA YARDIM EDİLİYOR 
Yaşanan deprem felaketinin ardından Yunusemre’ye gelen depremzedelerin taleplerini karşılayan ekipler, vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Gençler, kadınlar, herkes bir işin ucundan tutuyor. Yardım tırlarımız afet bölgesine doğru yola çıkıyor. Allah eksikliğinizi göstermesin, var olun. Tek yürek olduk. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından Yunusemre’mize gelen depremzede kardeşlerimizi ziyaret ederek talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ekiplerimiz ve iş makinelerimiz ile arama-kurtarma çalışmalarına aralıksız olarak destek veriyoruz. Rabbim her türlü afetlerden ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı muhafaza eylesin. Rabbim arama-kurtarma ekiplerimizin yâr ve yardımcısı olsun. Küçüğüyle büyüğüyle, el ele, gönül gönüle seferberiz. Canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum