Yunusemre Belediyesi'nden Ahde Vefa

Yunusemre Belediyesi, Muradiye futboluna hayatını adayan merhum duayen futbol antrenörü Tuncay Erkan'ın ismini Muradiye Futbol Sahası'na verdi.

Yunusemre Belediyesi'nden Ahde Vefa
06 Şubat 2024 - 14:36

Yunusemre Belediyesi, Muradiye ve Manisa futboluna büyük hizmetler veren merhum duayen antrenör Tuncay Erkan'ın adını Muradiye Spor Kompleksi içerisinde yer alan futbol sahasına verdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Arif Alkan, ömrünü Muradiye gençliğine adayan Tuncay Erkan'ın yetiştirdiği sporcularla Manisa ve Türk futboluna önemli katkılar sağladığını söyledi.

Alkan, "Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin destek ve himayelerinde Manisa sporuna kazandırılan yeni tesislerden biri olan Muradiye Futbol Sahası'na üç yıl önce aramızdan ayrılan merhum futbol antrenörü Tuncay Erkan'ın ismini vermiş bulunmaktayız. Muradiye'de gençleri büyük özveri ve fedakarlıkla yetiştiren hocamızı unutmadık. Bizler verdiğimiz sözü tutarak onun bıraktığı mirası gelecek nesillere taşıma gayretindeyiz. Tuncay Erkan isminin ölümsüzleştiği bu güzel tesisimizden adına yakışır şekilde çok değerli gençlerin yetişeceğine inanıyoruz. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz" ifadelerini kullandı.


Tuncay Erkan kimdir?

5 Kasım 1944 yılında Manisa'nın Yunusemre ilçesinin Muradiye Mahallesi'nde doğdu. Lise yıllarında ortaya çıkan futbol aşkı nedeniyle Muradiyespor'da futbol yaşamı başladı. İlin en yetenekli oyuncularından biri olmasına rağmen 1963 - 1964 sezonunda yaşadığı talihsiz sakatlık sonrasında bir daha futbola dönmedi. Bu olaydan sonra bir spor adamı olarak kendini Muradiyespor'a ve Muradiye gençliğine vakfetti. Varını yoğunu gençliğe verdi. Birçok amatör ve profesyonel sporcu yetiştirdi. Çoğu gencimizin iş, güç sahibi olmasını sağladı. 23 Ağustos 2021 tarihinde Manisa TÜFAD zorunlu gelişim seminerine katılan Tuncay Erkan, seminer sonrası dönüş yolunda kalp krizi geçirerek vefat etti. Tuncay Erkan, 1963-1964 sezonundan ölümüne kadar Muradiyespor’da hem başkanlık hem de antrenörlük yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum