Turgutlu'ya Türkiye'de İlke İmza Atılan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin İkincisi Kazandırılıyor

Turgutlu Belediyesi okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programının ücretsiz olarak verilerek Türkiye’de bir ilke imza atılan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin ikincisi Albayrak Mahallesine açılacak.

Turgutlu'ya Türkiye'de İlke İmza Atılan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin İkincisi Kazandırılıyor
31 Ekim 2023 - 14:45
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, başkan yardımcıları, mahalle muhtarı ve daire müdürleriyle birlikte Çocuk Kültür Sanat Merkezi yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz şubat ayında Mustafa Kemal Mahallesinde hizmete açarak tüm Türkiye’ye örnek olduğu Çocuk Kültür Sanat Merkezine bir yenisi ekleniyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda 3-5 yaş arası dar gelirli ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenmenin ücretsiz verildiği Çocuk Kültür Merkezinin ikincisi Albayrak Mahallesine yapılacak. Albayrak Mahallesinde yer alan düğün salonunun dönüştürüleceği Çocuk Kültür Sanat Merkezinde okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme ücretsiz olarak verilecek.

“Hem refah seviyesini yükseltmiş oluruz hem de Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini çocuklarımıza aşılamış oluruz”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Çocuk Kültür Sanat Merkezi için çalışmaların başladığı alanda incelemelerini gerçekleştirdi. Başkan Çetin Akın, “Mustafa Kemal Mahallesinde dezavantajlı ailelerimizin yaşadığı bölgede 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklarımız için Türkiye’de örneği olmayan bir uygulama yaptık.

Çocuklarımıza üç öğün yemeği ücretsiz veriyoruz, eğitimleri de tamamen ücretsiz. Bunun amacı o bölgede yaşayan kadınlara kolaylık sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunabilmeleriyle ilgili bir çalışma yapmaktı. Bunun iki önemli avantajı var. Bir tanesi kadınların iş hayatında aktif bir şekilde yer alması. Bizim için asıl önemli olan ikinci avantajı ise 3-5 yaş arasında eğitim alamayan, ailelerin kreşe gönderemedikleri çocuklara elimizi uzatmış olduk.

Albayrak Mahalle Muhtarımıza tahsis ettiğimiz düğün salonunu muhtarımızla yaptığımız istişareler sonucunda böyle bir dönüşüm içerisine sokalım istedik. Bu bölgede yaşayan dezavantajlı ailelere ve çocuklarımıza aynı hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Projelerimizi hazırladık, ihale aşamasına getirdik. Bu düğün salonunda bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. İnşallah Çocuk Kültür Sanat Merkezimiz buradaki ailelere katkıda bulunur. Hem refah seviyesini yükseltmiş oluruz hem de amacımız olan Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini çocuklarımıza aşılamış oluruz” dedi.

Başkan Çetin Akın, Albayrak Mahallesine kazandırılacak Çocuk Kültür Sanat Merkezi çalışmalarının sonrasında inşaatı 75 seviyesine ulaşan Cuma Pazarı ile 2.etap yol yenileme çalışmalarının başladığı İstasyonaltı Mahallesinde de incelemelerini yaptı. Başkan Çetin Akın İstasyonaltı Mahallesi sakinleriyle de bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi.
Cuma Pazarı’nda açıklamalarda bulunan ve proje hakkında teknik bilgileri mahalle muhtarlarına aktaran Başkan Çetin Akın şunları söyledi:
“Seçim sahalarında, seçimi kazanırsak Cuma Pazarı’nı yapacağımızın sözünü vermiştik. Maalesef kamulaştırması, büyükşehirle olan ilişkiler çok uzun bir zaman aldı. Önemli bir kısmını bu süreci tamamlamayla geçirdik. Resmi boyutu çözdükten sonra zaten projelerimiz hazırdı. Çok hızlı bir şekilde yol alıyoruz. Gururla da söylüyoruz; 60 milyonluk proje yaklaşık yüzde 75’i de tamamlandı. Müteahhit firmaya hak ediş anlamında 1 TL dahi borcumuz da yok. Dört aylık süre içerisinde geldiğimiz nokta bu. Allah nasip eder, bir aksilik yaşanmazsa projemizi aralık ayında hizmete geçirerek esnafımızı ve vatandaşlarımızı sokak aralarında açılan pazar yerinden kurtarıyoruz.

Başkan Çetin Akın’dan iki yeni müjde
Başkan Çetin Akın saha incelemeleri sırasında iki yeni müjdeyi de paylaştı. Başkan Akın Ergenekon Mahallesine kazandırılacak Ekrem Gürel Kültür Merkezi projesinde ihalenin sonuçlandığını ve temelinin de kasım ayında atılacağını, Selvilitepe Spor Salonu projesinde de 13 Kasım’da ihaleye çıkılacağını söyledi. Başkan Akın konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:


“Ergenekon Mahallesinde 440 kişilik kültür sanat merkezinin ihalesi sonlandırıldı. Nasip olursa 15 gün içerisinde projenin temelini atıyoruz. Yaklaşık 30 milyon TL’lik bir proje. Bu ayın 13’ünde de Selvilitepe Mahallemizde çok güzel spor kompleksi projemizin ihalesi var. Firmalar katılıp ihalemizi alırlarsa onun da temelini atmış olacağız. Geçen hafta 114 milyon TL ile Turgutlu Belediyesi tarihinin yatırım olarak en değerli projesinin anahtarlarını teslim ettik.


Turgutlu’nun kaynaklarını çok doğru kullanıyoruz ve bu kaynaklarla da Turgutlu halkına hizmet etmek için gayret içerisindeyiz. Anlatmış olduğum projeler güçlü, ekonomik değeri çok yüksek projeler. Biz bu kaynağı da Turgutlu Belediyesi 100.Yıl Cumhuriyet Çarşısı’nda doğru bir hamleden sonra yaptığımız satışlardan karşılıyoruz. Gururla söylüyorum; Turgutlu Belediyesi cari borcu sıfır bir belediye haline geldi.”

Başkan Çetin Akın’a incelemelerinde Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Albayrak Mahalle Muhtarı Yalçın Sertel, Yiğitler Mahalle Muhtarı Veysel Çakır, Bozkurt Mahalle Muhtarı Hüsnü Nişli, Turgutlar Mahalle Muhtarı Tekin Öztürk, İmar ve Şehircilik Müdürü Hale Bozdemir ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sorumlusu Metin Akgül eşlik etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum