Turgutlu'da 100.Yıl Kutlamaları '100. Yılında Turgutlu'da Cumhuriyet Kazanımları' Konferansıyla Başlıyor

Turgutlu Belediyesinin Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında 25-29 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği bir dizi kutlama programı, “100. Yılında Turgutlu’da Cumhuriyet Kazanımları” başlıklı konferans ile başlayacak.

Turgutlu'da 100.Yıl Kutlamaları '100. Yılında Turgutlu'da Cumhuriyet Kazanımları' Konferansıyla Başlıyor
24 Ekim 2023 - 12:38

25 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleşecek konferans, Eski Belediye Binasında saat 20.30’da başlayacak.

Turgutlu Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet’in 100’ü Turgutlu” sloganıyla birbirinden farklı birçok etkinliğe imza atılacak. Söz konusu etkinliklerin ilki ise Turgutlu Kent Müzesi ve Turgutlu Rotary Kulübü iş birliğiyle yapılacak “100. Yılında Turgutlu’da Cumhuriyet Kazanımları” başlıklı konferans olacak. Eski Belediye Binasında 25 Ekim Çarşamba akşamı Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın vereceği konferansta, işgalden kurtuluş günlerinden itibaren Turgutlu’da yaşananlar ve Turgutlu’nun nasıl modern bir kent haline getirildiği vurgulanacak.

“Cumhuriyet fikrini ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdıklarını bilmeliyiz”
Konferansa tüm Turgutluluları davet eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Cumhuriyetimizin 100. yılını bir dizi programla kutlayacağız. İlk olarak Cumhuriyet fikrini ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdıklarını bilmeliyiz, diye düşünerek programlarımızla ‘100. Yılında Turgutlu’da Cumhuriyet Kazanımları’ konferansıyla başlıyoruz. 29 Ekim Pazar akşamı ‘100. Yıl Cumhuriyet Konseri’ ile sona erecek programlarımıza sergi, panel ve konserlerle devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimi Eski Belediye Binasında düzenleyeceğimiz konferansa davet ediyorum” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum