Turgutlu Belediyesinden Deprem Araştırmalarına Önemli Yatırım

Turgutlu Belediyesi deprem çalışmalarında kullanılacak olan zemin etüt cihazlarını envanterine ekledi. Selvilitepe Mahallesinde belirlenen alan üzerinde yapılan ilk etüt çalışmasına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın katıldı.

Turgutlu Belediyesinden Deprem Araştırmalarına Önemli Yatırım
09 Haziran 2023 - 17:40

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketinin sonrasında deprem çalışmaları ve araştırmalarına yoğunluk veren Turgutlu Belediyesi, bünyesine yeni ekipmanları dahil etti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü envanterine jeofizik sismik ölçüm cihazı, mikrotremör ve yer altı suyu seviye kontrol cihazı eklendi. Söz konusu zemin etüt cihazları sayesinde depreme dayanıklı yapıların tasarlanması için yapılan zemin etüt kontrolleri bilimsel verilerle sağlanacak. Olası bir deprem sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinde enkaz altında kalan vatandaşların yeri ve tespitinde kullanılacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş, İmar ve Şehircilik Müdürü Hale Bozdemir, cihazın kullanımı ve teknik bilgileri hakkında teknik personelden bilgi aldı. Başkan Çetin Akın ve beraberindeki heyet ardından ilk olarak Selvilitepe Mahallesinde yapılan zemin etüt çalışmalarına katıldı.
Depremler can almasın diye bilime yatırıma devam ediyoruz”
Enkazlar mezarımız olmasın, depremler can almasın diye bilime yatırıma devam ediyoruz” diyen Başkan Çetin Akın, “Bilimsel verilerin üzerinden sağlıklı yapılar inşa etmek için İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün envanterine zemin etüt cihazlarını ekledik. Büyük acılar, felaketler yaşanmasının diye bilime dayalı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum