Turgutlu Belediyesi "Temiz Turgutlu" İçin Çalıştı

Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Turgutlu için 2022 yılında yoğun bir çalışma ortaya koydu.

Turgutlu Belediyesi "Temiz Turgutlu" İçin Çalıştı
28 Aralık 2022 - 11:36
Kent sağlığının ve temizliğinin korunması adına çalışan Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri “Temiz Turgutlu” sloganı ile 2022 yılında da çalışmalarına aralıksız devam etti. Kentin dört bir yanında çalışmalarını yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yetki ve sorumluluğu olduğu mahalle, cadde ve sokaklarda günlük olarak temizlik çalışmalarını kapsamlı bir şekilde gerçekleştirdi. Merkez ve kırsal mahallelerde çöp toplama işlemleri düzenli olarak yapıldı. Bu işlem sonucunda 57.833,00 ton çöp toplandı ve çöp toplama alanına sevkiyatı sağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu yıl içerisinde 98 adet caminin halılarını yerinde yıkayarak tertemiz bir hale getirdi. Kent merkezinde bulunan yaklaşık 3000 adet çöp konteynerleri, konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ile yerinde temizlendi. Turgutlu’da değişime ihtiyaç duyulan çöp konteynerleri yenileriyle değiştirildi. Çalışmalar sonucunda 150 adet yeni çöp konteyneri ve 100 adet kül varili konumlandırıldı.

Manisa’da bir ilke imza atıldı
Turgutlu Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşayabilmeleri adına çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde kurulan ve Manisa’da bir ilk olan Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi'nde sokak hayvanları için aylık 7 ton mama üretimi yapılıyor.

206 can sıcak bir yuvaya kavuştu
Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Geçici Hayvan Bakım Evi, sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 2022 yılında sahiplendirilen köpek sayısı 206’ya, kısırlaştırılan, aşılaması yapılan ve mikroçip takılan köpek sayısı 341’e ulaştı. Sokak hayvanları tedavi ve nakil aracıyla yüzlerce sahipsiz can dostların acil toplama ve tıbbi müdahaleleri gerçekleştirildi. Bu yıl içerisinde 100 adet kedi evi ve beslenme odak noktaları talep edilen bölgelere yerleştirildi.

“Çevre Dostu Turgutlu” anlayışı benimsendi
Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün bu yıl içerisinde yaptığı çalışmalar arasında geri dönüşüm hamleleri de yer aldı. “Çevre Dostu Turgutlu” anlayışıyla hareket eden ekipler, 210 ton ambalaj atığı, 13 ton atık yağ, 1400 ton atık cam topladı. 80 tane atık ilaç kutusu eczanelere yerleştirildi. Bununla birlikte kent genelinde 720 kilo atık pil toplanmış olup, en çok atık pil toplayan 7 farklı okula çeşitli hediyeler verildi. Dünya Çevre Günü’nde “Okullar arası Geri Dönüşüm Hikayesi ve Tasarım Yarışması” etkinliği düzenlendi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ayrıca engelli vatandaşlar için başlatılan mavi kapak toplama kampanyası kapsamında 2 adet engelli sandalye temin ederek sahiplerine ulaştırdı. Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ev ve bahçe temizlikleri ekiplerce yapıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2022 yılında hayata geçirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ‘Daha Temiz Bir Turgutlu’ için çalışmalarını 2022 yılında da sürdürdü. Ekiplerimiz, halkımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda önemli çalışmalara imza attı. Vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemli. Bizlere destek olan değerli vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum