Turgutlu Belediyesi Öğrencileri Çocuk İstismarı ve Şiddete Karşı Bilinçlendirdi

Turgutlu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki yaz spor okulları ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencilerine yönelik cinsel istismar ve şiddet konusunda etkinlik düzenledi.

Turgutlu Belediyesi Öğrencileri Çocuk İstismarı ve Şiddete Karşı Bilinçlendirdi
10 Ağustos 2023 - 16:41
Farklı konu ve içeriklerle çocukların çeşitli yönlerden bilinçlenmesi ve farkındalık düzeylerinin güçlenmesi adına programlar düzenleyen Turgutlu Belediyesi, önemli bir etkinliğe daha imza attı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı yaz spor okulları ve Çocuk Kültür Sanat Merkezinde eğitim gören öğrenciler için cinsel istismar ve şiddet konusu işlendi. Eski Belediye Binasında gerçekleştirilen programda ilk olarak cinsel istismar ve şiddet olaylarına karşı mahremiyet eğitimi verildi.


Önemli bilgilerin aktarıldığı sunumun sonrasında ise Atatürk Kültür Merkezi Lise Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan, istismar ve şiddet konusunu işleyen tiyatro oyunu sahnelendi.

Çocukların tehlike ve sorunlara karşı kendilerini koruyabilmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki birimlerimiz koordineli bir çalışmaya imza atarak oldukça önemli olan bir konuyu işlediler. Çocuklarımızın her konuda bilinçli olmaları, kendilerini olası tehlike ve sorunlara karşı koruyabilecek farkındalık düzeyine ulaşmaları bizler için son derece önemli. Bundan dolayı da cinsel istismar ve şiddet gibi çok hassas olan bir konuyu farklı açılardan ele alarak öğrencilerimize en doğru şekilde aktaran ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum