Turgutlu Belediyesi Meclisinden Cumhuriyet'in 100. Yılına Yakışan Öneri

Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda yeni stadının isminin “Turgutlu Mustafa Kemal Atatürk Stadı” olması konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığına öneri sunulması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Meclisinden Cumhuriyet'in 100. Yılına Yakışan Öneri
04 Ekim 2023 - 14:20
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapılan ekim ayı meclis toplantısında bir ek gündem maddesiyle birlikte 15 madde görüşüldü. Başkan Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başlayan meclis toplantısında Başkan Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını, Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 97’nci yıl dönümünü, Hayvanları Koruma Günü’nü, Azerbaycan Bağımsızlık Günü’nü kutladı.
Yeni meclis üyelerine rozetlerini Başkan Çetin Akın taktı
Meclis üyeleri İbrahim Kara ile Tanıl Sevenler’in iş yoğunluğu sebebiyle meclis üyeliği görevinden istifa etmesinin ardından meclis üyeliği görevine başlayan Sabri Özkan ve Hamit Yağan’a rozetlerini Başkan Çetin Akın taktı.
Ekim ayı meclis toplantısında gündemin birinci maddesinde, “2023 yılı eylül ayı olağan meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde, “Belediye Meclisinin 05.09.2023 tarihli ve 99 sayılı kararı ile belediyemizde kurulan ihtisas komisyonlara havale edilen 2024 Yılı Performans Programı komisyon raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, “Belediye Meclisinin 05.09.2023 tarihli ve 97 sayılı kararı ile Tarife Komisyonuna sevk edilen 2024 Yılı Gelir Tarifeleri komisyon raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde, “Belediye Meclisinin 05.09.2023 tarihli ve 98 sayılı kararı ile Plan - Bütçe Komisyonuna sevk edilen 2024-2025-2026 mali yıllarını kapsayan hazırlık bütçe komisyon raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.
1.Başkan vekili ve üç komisyonunun yeni üyeleri belli oldu
Gündemin beşinci maddesinde, “Meclis Üyemiz ve Meclis 1.Başkan Vekilimiz İbrahim Kara'nın belediyemize vermiş olduğu 06 Eylül 2023 tarih ve 13824 sayılı dilekçesinde işlerinin yoğunluğu sebebiyle meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini bildirmiş olup, meclis üyemizin istifası sebebiyle 06.04.2021 tarihli 23 Karar Numaralı meclis kararımızla 1.Başkan vekili olarak seçilen İbrahim Kara için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereğince ‘Başkanlık divanında boşalma olması durumunda kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir’ hükmü bulunduğundan 1.Başkan vekilliği için Belediyemiz Meclisince gizli oylamayla belirlenmesi hususu” görüşüldü. Meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel oy çokluğuyla 1.Başkan vekili olarak seçildi.

Gündemin altıncı maddesinde, “Belediye Meclis üyelerimiz İbrahim Kara ve Tanıl Sevenler'in işlerinin yoğunluğu sebebiyle meclis üyeliğinden istifası nedeniyle, İbrahim Kara'nın üyesi bulunduğu Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Tanıl Sevenler'in üyesi bulunduğu Plan Bütçe Komisyonu ve Altyapı Mesken-Kentsel Yenileme Komisyon üyeliği de sona ermiş olup; Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereğince; kalan süreyi tamamlamak üzere, söz konusu komisyonlara Milliyetçi Hareket Partisinden 1'er üyenin belirlenmesi hususu” görüşüldü. Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Cemal Ölmez, Plan Bütçe ile Altyapı Mesken-Kentsel Yenileme Komisyon üyeliğine Hamit Yağan oy çokluğuyla seçildi. Gündemin yedinci maddesinde, “Sözleşmeliyken memurluğa geçen personelin SSK, Özel ve Bağ-Kur'da geçen hizmet süreleri değerlendirilerek personellerin intibakı yapıldığı, Maaş Derece Kademeleri ile işgal ettikleri Kadro Dereceleri arasındaki mali ve sosyal hak kayıplarını önlemek amacı ile Dolu Kadro Derece değişikliğine ihtiyaç duyulmuş olup bu nedenle 1 Adet 7'nci Dereceli Programcı Kadrosunun 3'üncü Dereceli Programcı Kadrosu ile, 1 Adet 7'nci Dereceli Ekonomist Kadrosunun 5'inci Dereceli Ekonomist Kadrosu ile değiştirilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde, “9 Nisan 2023 Tarih ve 32158 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye ve Bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik nedeni ile Afet İşleri Müdürü kadro ihdasının ve ilgili Müdürlüğün kurulması hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde, “İmar Komisyonu Raporu (2023/18)” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde, “İmar Komisyonu Raporu (2023/19)” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde, “İlçemiz 9. mıntıka 2363 ada 22 parsel sayılı taşınmaza yönelik 11.07.2023 tarih 539 sayılı Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğine uygun olarak hazırlatmış oldukları, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği Dosyasının değerlendirilmesinin talep edildiği anlaşılmakla, bahse konu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği teklifinin İmar Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on ikinci maddesinde, “18.09.2023 tarihinde İlçemiz Gıda Çarşısında gıda imalatı yapan işletmede meydana gelen yangın sebebiyle dükkân sahibi Fatih Mehmethan Başkaya'ya 100.000,00 TL nakdi yardım yapılması hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde, “İlçemiz Çepnidere Mahallesinde yapımı tamamlanan düğün salonunun işletmesinin mahalle muhtarına devri hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on dördüncü maddesinde, “Yeni yapılan stadyumun adının ‘Turgutlu Mustafa Kemal Atatürk Stadı’ olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına önerilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum