Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın İkinci Dönem İçin İlk Adımı Attı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Belediye Başkanlığı Adaylığı başvurusunu yaptı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın İkinci Dönem İçin İlk Adımı Attı
02 Aralık 2023 - 10:20
Başkan Çetin Akın, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne Turgutlu Belediyesini hediye edeceğim’ demiştim. Aynı şevk ve heyecanla çalışıp Cumhuriyet Halk Partisi’nde ikinci dönem Turgutlu Belediye Başkanı olarak görev yapacağım” dedi. 

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için resmi adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Turgutlu Belediye Başkanlığında 2.dönemi için adaylık başvurusunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanlığına yaparak adaylık dosyasını CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma’ya teslim eden Başkan Çetin Akın’a çok sayıda vatandaş ve partili eşlik etti.
 “Aynı şevk ve heyecanla çalışıp Cumhuriyet Halk Partisinde ikinci dönem Turgutlu Belediye Başkanı olarak görev yapacağım”

Turgutlu Belediye Başkanlığı Adaylık Başvurusu sırasında açıklama yapan Başkan Çetin Akın, “Tam beş yıl önce, 2 Aralık günü ön seçimden çıktıktan sonra bir söz vermiştim. ‘Siz bana inandınız, güvendiniz; beni aday yaptınız. Ben de sabahlara kadar çalışıp sizlere, Cumhuriyet Halk Partisine Turgutlu Belediyesini hediye edeceğim’ demiştim. Sözümde durmanın haklı gururu ve mutluluğu ile karşınızdayım. Bundan sonraki süreçte de söz veriyorum. Yine aynı şevk ve heyecanla çalışıp Cumhuriyet Halk Partisinde ikinci dönem Turgutlu Belediye Başkanı olarak görev yapacağım.

Türkiye’de, Turgutlu’da, Manisa’da sosyal belediyecilik nasıl yapılır, vatandaşın cebindeki paraya nasıl göz dikilmez, nasıl yolsuzluk yapılmaz, nasıl şeffaf belediyecilik yapılır bunu hep beraber gösterdik. Bu sürede benimle yolculuk yapan ilçe yöneticime, ilçe yönetiminde görev yapan arkadaşlarıma, belediye meclis üyelerimize, geçmiş dönemde siyasete katkı sunan büyüklerime, en önemlisi mesai arkadaşlarımdan daire müdürlerimize, belediye başkan yardımcılarımıza minnetlerimi sunuyorum. Önümüzdeki süreç İnşallah hem Cumhuriyet Halk Partisine hem Türkiye’mize hem de Manisa siyasetine hayırlı olur diyorum” dedi.

“Turgutlu Belediyesinin ve Başkanının kimseye ihtiyacı yoktur”
Turgutlu Belediyesinin ve Başkanının kimseye ihtiyacı yoktur. Beş yıllık görev süresi boyunca kentin katma değerini yükseltecek pek çok projeyi hayata geçiren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, tamamlanan, devam eden ve yeni başlayan projeler hakkında verdiği bilgilerde söz konusu projelerin bugünkü değerinin 400 milyon TL olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Projelerimizin bugünkü değeri 400 milyon TL. Ne büyükşehrin ne hükûmetin bir iğneleri dahi nasip değil. Turgutlu Belediyesinin ve Başkanının kimseye ihtiyacı yoktur. Kendi tırnaklarınızla başımızı nasıl kaşıdıysak bundan sonra da kendi tırnağımızla başımızı kaşıyacağız.”

“2024 seçimlerinde Manisa'daki on ilçeyi ve büyükşehri alacağız”
Turgutlu Belediye Başkanlığı adaylık sürecine de değinen Başkan Çetin Akın, “Çok çalıştık, çok emek harcadık. Bundan sonraki süreçte de adaylığıma kendim karar vermedim. İlçe yönetimimizle, il yönetimimizle, bize destek veren arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle toplantılar yaptık. Hepsinin fikirlerini alarak ‘biz hak ediyorsak aday olalım’ dedik. Hiçbir arkadaşımız da karşı çıkmadı. Bu görüşmelerin neticesinde de aday olmaya karar verdim. Benim hep bir iddiam vardı. Biz 2019 yılında dört belediye kazandık. Gittiğim her yerde ‘dördü sekiz ve on yapacağız’ diyordum. Manisalı Genel Başkanımız çok genç, çok güzel il başkanımız, ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimiz var. Ben o iddiamı yükseltiyorum. Yapılacak olan 2024 seçimlerinde Manisa'daki on ilçeyi ve büyükşehri alacağız. Hep beraber çalışacağız” dedi. 

“Çetin Akın Başkanımızın yaptığı hizmetler Turgutlu’yu aştı, Manisa’da ve Ankara’da konuşuluyor”
CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, “Çetin Akın Başkanımızın yaptığı hizmetler Turgutlu’yu aştı, Manisa’da ve Ankara’da konuşuluyor. Hep birlikte nasıl beş yıl önce başardıysak yine Turgutlu’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandıracağız. Hizmetlerinden dolayı Çetin Akın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı. 

“Çetin Akın Başkanımız Turgutlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gönlünde taht kurdu”
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, “Beş yıl bitti. Başkanımız Sayın Çetin Akın çok güzel işlere, projelere imza attı. Turgutlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gönlünde taht kurdu. 31 Mart’ta meclis, büyükşehir, Turgutlu ve diğer ilçelerde de büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. 100’üncü yılda da Turgutlu’da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. Çıktığı yolda Çetin Akın Başkanıma başarılar diliyorum. Yolu, yolumuz açık olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum