TURBEM Bu Yıl da LGS'de Fark Yarattı

Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bu yıl da başarısını ortaya koydu.

TURBEM Bu Yıl da LGS'de Fark Yarattı
28 Temmuz 2023 - 12:13
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve gelmesinin hemen ardından hayata geçirdiği önemli eğitim projelerinin başında gelen, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin hedeflerinin gerçekleşmesine aracılık eden TURBEM’de LGS’de elde edilen başarının mutluluğu yaşanıyor. LGS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 99’luk yerleştirme oranı sağlandı. Bu oranın yüzde 9’luk kesimi ise fen lisesi başarı oranı oldu.

İlk 13 öğrenci 400 ve üzeri puan aldı
TURBEM’de sene boyunca yoğun bir tempoyla LGS’ye hazırlanan öğrencilerden ilk 13’ü fen liselerine tercih yapmaya yetecek 400 ve üzeri puan almayı başardı. Söz konusu 13 öğrenciden dördü fen lisesi, ikisi sosyal bilimler lisesi; 7 öğrenci ise bölgedeki fen liselerine tercih yapabilecekken yüksek puanlı anadolu liselerine tercih yaptı. Fen lisesini kazanan dört öğrenciden ikisi ise Ege Bölgesi’nin yüksek puanlı okullarından biri olan ve pek çok öğrencinin hayalini kurduğu Halil Kale Fen Lisesi’ni kazandı.

“Her bir öğrencimizin en iyi koşullarda sınavlarına hazırlanmalarına destek oluyoruz”
Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Bütün bir sene boyunca uzman kadromuzla TURBEM’de LGS’ye hazırlanan öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmalarına aracılık etmekten dolayı tarifsiz bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Başkanımız Çetin Akın’ın üzerinde önemle durduğu eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda önemli bir görev üstlenerek kentimizde yaşayan her bir öğrencimizin en iyi koşullarda sınavlarına hazırlanmalarına destek oluyoruz. Emeklerinin karşılığını hak ettiği şekilde alan öğrencilerimizi ve eğitimcilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

LGS Yerleştirme Sonuçlarına 400 ve üzeri puan alan öğrenciler ve kazandıkları okullar şu şekilde:
Süleyman Tuna - Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi
Nisan Onat - Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi
Betül Gümüş - Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi
Irmak Karabulut - Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi
Hira Nur Bekmez - Demirci N.Fazıl Kısakürek Fen Lisesi
Emine Nur Yumru - Uşak Sivaslı Dursun Yalım Fen Lisesi
Abdulkadir Doğan - Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi
Emir Özdemirci - Turgutlu Lisesi
Ceyda Akkuş - Turgutlu Lisesi
Fatih Mehmet Şentürk - Turgutlu Lisesi
Ömer Nas - Turgutlu Lisesi
Deren Yamaner - Turgutlu Lisesi
Özlem Çimen  - Turgutlu Lisesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum