Tunç Soyer'den gece yarısı toplantı!

CHP’de 38. olağan kurultaya saatler kala parti genel merkezi delege akınına uğradı.

Tunç Soyer'den gece yarısı toplantı!
04 Kasım 2023 - 10:48

CHP 38.Olağan Kurultayı’na saatler kala Ankara’da delegeler ile toplantı üzerine toplantılar düzenleniyor. Hem genel başkanlık hem de parti meclisi için yarışacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel cephesi kurultay öncesi son saatlerini delegeler ve partililerle kulis çalışmalarıyla geçiriyor.

İZMİR DELEGASYONUN ADRESİ DAFNE RESTORAN’DI
Genel Merkez kanadı akşam saatlerinde dört ayrı restoranda delegeler için yemek organizasyonu düzenlendi. Genel başkan yardımcılarının da katılacağı yemek organizasyonlarında Kılıçdaroğlu için destek turları yapıldı. İzmir delegasyonu ise Dafne Restoran’da düzenlenen yemek organizasyonunda yerini aldı.

CHP Genel Merkezi’ne delegeler ve partililer akın ederken gerek genel merkezde gerekse de çeşitli illerden gelen delegelerin kaldığı otellere de kulis çalışmaları sürüyor.

FİRE İDDİASI
Kılıçdaroğlu’ndan yana tavrını koyan 53 İzmir delegesi arasından yaklaşık 10-15 ismin Özel’e destek vereceği iddiaları bir süredir kent gündeminde yer almaktaydı. Akşam saatlerinde ise değişim kanadının yaptığı kulis çalışmalarının İzmir delegasyonu üzerinde sonuç verdiği ve bazı delegelerin yüzünü değişim kanadına çevirdiği iddia edildi.

SOYER’DEN ACİL KODLU TOPLANTI
Bunun üzerine İzmir delegasyonunda etkili olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gece yarısıdelegelerle Radisson Blu Hotel’de toplantı yaptığı aktarıldı. Toplantıda Soyer’in delegelere Kılıçdaroğlu’nun lehine atılan imzaları hatırlattığı ve kurultay salonunda İzmir’den fire olmaması için uyarılarda bulunduğu aktarıldı.

TOPLANTIDA PM’YE İSİM ÖNERİSİ
Değişim kanadına yakınlaşan delegelerin ise Parti Meclisi’nde seçilecek isim konusunda bir uzlaşma talep ettiği aktarıldı. Kulislerde PM için adı geçen kurultay delegesi Sefer İpekli’nin damadı Ekincan Aksoy’un yerine CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’ya PM’de görev verilmesi konusunda delegelerin öneri sundukları aktarıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum