Tugay saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor: "İzmir'i daha ileriye taşıyacağız"

31 Mart Yerel Seçim için çalışmalarını ara vermeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, sık sık yurttaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinlemeye, projelerini ve çözüm önerilerini anlatmaya devam ediyor.

Tugay saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor: "İzmir'i daha ileriye taşıyacağız"
10 Şubat 2024 - 16:27

Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılarak dernek üyelerine hitap eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, dünyanın kaarşı karşıya olduğu çoklu krizlere karşı önlem alınması gerektiğine de dikkat çekti. 

“İZMİR ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR KENT”
İzmir’in çok önemli ve değerli bir kent olduğunu vurgulayan Tugay, her alanda kendini geliştirmeye devam eden bir kent modeli yaratılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Eğer halkımız layık görür ve görevlendirirse önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en önemli vaatlerimden biri budur ki toplumumuzun tüm kesimlerini ama çok değerli gördüğüm özel sektörünü de bu sürece dahil ederek kendi kaderini kendi yönlendiren bir şehir olarak bu süreci götürmeye, bunu yaparken küçükten büyüğe ölçekli bakma düşüncesindeyim. Önce İzmir'in kendi kendi kendini planlaması ve sürdürülebilir dirençli bir kent haline gelmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Burada suyu, gıdayı ve enerjiyi odağa koyuyoruz. Bunun üzerine katılımcı demokrasiyi, teknolojiyi ve kendi değerlerimizi koymalıyız. Bu ölçeği İzmir'den başlayıp Ege Bölgesi ve Türkiye’ye yaymalıyız. İzmir’in Türkiye için hatta dünya için çok önemli kentlerden biri olduğuna yürekten inanıyorum. Ege Bölgesi’ndeki diğer şehirler için İzmir'in öncü ve abi rolü bence halen devam ediyor; bu rolünü biraz sahip çıkması gerekiyor. Daha sonra da çağdaş Cumhuriyet’in bütün değerleriyle aslında uzun süredir en kuvvetli şekilde temsil edildiği şehir olarak, aynı zamanda bu temsiliyetinin gereği de bilimde, teknolojide, sanatta, kültürde yine geliştirerek sürdürmesi ve bu şekilde de Türkiye'ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu rollerin gereğini yerine getirmek adına atılması gereken adımların atılacağına eminim, bu yönde çalışıyoruz ve hazırlanıyoruz. Daha çok konuştuğumuz, paylaştığımız, güvendiğimiz; kendimize, şehrimize, ülkemize daha çok inandığımız; geleceğe bir şeyleri sağlam ve sağlıklı olarak taşıdığımız, var olan değerlerimizi koruduğumuz ama üzerine mutlaka yeni değerler ilave ettiğimiz bir kamu yönetimi ile toplum birlikteliği için elimden geleni yapacağım.” 

"ELEKTRİĞİ YÜZDE 50 İNDİRİN SUYU YÜZDE 75 İNDIREYİM"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ardından CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman ile birlikte Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Uğur Şengöz, dernek üyeleri ve yurttaşlarla bir araya geldi. Ziyareti öncesinde bir fırın önünde askıda ekmek kuyruğuna denk gelen Tugay, sırada bekleyen vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Ekonomik sorunlarını anlatan yurttaşlar, geçinmenin gittikçe zorlaştığını belirtti. Tugay, “Depremi, pandemisi ve ekonomik kriziyle gerçekten çok zor bir dönem geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Sorun hep var, her belediyede var, emin olun iktidar partisinin yönettiği belediyelerde de sorun var.Şu an eleştiriyorlar, konuşuyorlar, şimdi tabii buradan laf söylemesi kolay ama siz önce şu enflasyonu halledin. Gerçek enflasyon son bir yıl için yüzde 126, her şeyin fiyatından belli. Otobüslerden çok yüksek vergi alıyorlar, elektrik inanılmaz yüksek. Bize su parasını falan düşürün derken niye elektrik parasını düşürmüyorsunuz diye ben soruyorum. Halihazırda hükümette ve bunların fiyatlarını belirleyebilir, yakıtın fiyatını belirleyebilir durumdasınız. Siz elektriğin fiyatını yüzde 50 düşürün, söz veriyorum ben suyu yüzde 75 düşüreceğim. Vatandaşlarımız en ucuz suyu kullansın, ulaşıma en düşük fiyatları ödesin. Bunları yaparken öncelikle daha fazla ihtiyacı olan, daha fazla dezavantajlı olan insanlarımıza yardımcı olalım. Mesela öğrencilerimize, asgari ücretle geçinmeye çalışan yurttaşlarımıza yardımcı olalım. Bir çalışma yapıp bazı vatandaşlarımız için daha acil önlemler alacağız ama şunu söyledim: İzmir 2 yıl sonra, 2 yıl içerisinde en ucuz suyu, toplu ulaşımı olan şehirlerinden biri olacak namus sözü gibi söz veriyorum. Bu şehirde hiç kimsenin bir mağduriyet yaşamasını istemem. Nerede, neyi tasarruf edebiliyorsak; nerede hangi harcamadan kısmımız gerekiyorsa her türlü şeyi yapacağım. Halkımıza belediye hizmetlerini en ucuz, en uygun fiyatla mutlaka ulaştıracağım” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Uğur Şengöz, “Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir, biz böyle düşünüyoruz ve yaklaşımımız da o yönde. Umarım bu dönemde de güzel bir iş birliği olur ve çalışmalarımıza geliştirerek devam ederiz. İzmir’imiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

DUMAN: “BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman ise kendisi hakkında bilgi verdiği konuşmasında Balkan göçmeni bir aileye mensup olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Derneklerimiz ve Balkan camiamızla önemli iş birlikleri ve çalışmalar yaptım. Balkan Masası’nda yürüttüğüm görevin ardından partimiz ve genel başkanımız tarafından Belediye Başkan Adaylığına uygun görüldüm. Belediye Başkanı olduğumda da yine camiamızla daha önceki gibi çalışmaya devam edeceğiz. Herkese çok teşekkür ederim.” 

TUGAYA’DAN KALKINMA BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU
Türkiye ve Balkanlar arasında ortak tarihsel geçmişe dayanan çok kuvvetli bir bağ olduğunu vurgulayan Cemil Tugay ise, “5 yıl boyunca sürdürdüğüm Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevimde derin ilişkiler kurduğumuz Balkan Dernekleri ile bu dostlukların, bu bağın ne kadar sağlam olduğunu bizzat gördüm. Birlikte daima omuz omuza çalıştık, önemli işleri birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonra da böyle olacağının sözünü verebilirim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda önceliğimiz hizmet olacak. Hizmet ancak yeterli kaynak yaratıldığında mümkündür, hizmet edebilmek için önce kaynak yaratmak gerekir. Öncelikle israftan kaçınacağız, sağladığımız bütçe disipliniyle kentimizin her yerine hizmet götüreceğiz. İzmir zaten güçlü ve büyük bir belediye, her şeyi yapacak gücü var. Emin olun Türkiye'nin en zengin, en güçlü şehirlerinden birisiyiz. Bu dönemde kalkınma belediyeciliği anlayışıyla çalışacağız. Yani İzmir'in kalkınması, açılması için, daha da zenginleşmesi; var olan potansiyelinin en doğru şekilde kullanılması için çalışacağız” diye konuştu. 

“İLİŞKİLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”
Tugay açıklamasına şöyle devam etti: “Kültürel mirasımız içerisinde Balkan Türklerinin Balkanlar’dan İzmir'imize göç ederek beraberinde getirdiği o değerler gerçekten çok özel; gözümüz gibi korumalıyız ve geliştirmeliyiz. İzmir'de zaten her ilçenin mutlaka bir kardeş Belediyesi var, bunun sayısını artırmaya devam edeceğiz. İlişkilerimiz daha güçlü, çalışmalarımız daha çok olacak. Çeşitli ortak projeler ile ilişkileri çok geliştireceğiz, bu konuda kararlıyız çünkü her şeyden önce partimizin de kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sizin de bildiğiniz gibi kendisi bir Balkan Türkü’dür ve evladı fatihana sahip çıkmak gerekir diye bize de adeta bir talimat vermiştir. Üzerimize düşeni yapacağız.” 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN PLANLARIMIZ HAZIR”
Yurttaşlardan gelen kentsel dönüşüm konulu soruları da cevaplayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “İzmir'in her tarafında kentsel dönüşüm ihtiyacı olan pek çok alan var. Buralarda belediyemizin yürütmüş olduğu, yürütmekte olduğu bazı projeler var. Aynı zamanda hükümetin harekete geçmesini bekleyen bazı alanlarda da çalışma yapılmasına ihtiyaç var. Hak sahiplerinin beklentilerinin karşılandığı, buna karşın işin maliyetinin ekonomik olarak çözülebileceğini model bulunmaya çalışılıyor. Elimizde TOKİ gibi bir kurum var ama ne yazık ki kentsel dönüşümden çok yeni alanlarda rant çalışmalarına katkıda bulunmayı tercih ediyor. O yüzden de belediyeler kendi kaderleriyle baş başa kalıyor. Doğru bir planlama mantığıyla, İstanbul’daki gibi bu sorunu çözeceğimize inancım tam. Yetkin, etkin, ne yapacağını bilen, deneyimli bir çalışma grubumuz var; uzun zamandır bu anlayışla çalışmalar yürütüyoruz, bütün planlamamız hazır” ifadelerini kullandı. 

Buca ziyaretinin ardından CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ile birlikte Bayraklı’da muhtarlarla buluştu. Tugay’a ziyaretinde Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin de eşlik etti. 

TUGAY: “MAHCUP OLMAYACAĞIZ”
Bayraklı’yı ve İzmir’i daha ileriye taşımak için çalışacaklarını vurgulayan Dr. Cemil Tugay, “Bayraklı gerçekten şehrimizin gözde, değeri gittikçe artan  semtlerinden, ilçelerinden birisi. Önümüzdeki dönemde ben de bu göreve eğer layık görürse İzmir halkı, bu çerçevede üzerime düşen her neyse yerine getireceğim. İrfan Başkanım da yine aynı şekilde görev alırsa onunla bir ailenin iki ferdi gibi bir abi kardeş ilişkisi çerçevesinde Bayraklı için en iyisi, en doğrusu neyse çözümleri en hızlı şekilde nasıl üreteceksek bu yolda çalışacağız. Cumhuriyet Halk Parti bayrağı hiçbir zaman yere düşmedi. Bundan sonra da düşmeyecek. Biz o bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Hizmetleri de daha ileriye götüreceğiz. Önümüzdeki dönemde mahcup kesinlikle olmayacağız” dedi. 

ÖNAL: “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Söz alan Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “Bu bir bayrak yarışı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ve büyükşehirde de halihazırda iktidar. Bayraklımız'da da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını tekrar dalgalandırmak, sizlerin de desteğiyle İzmir Büyükşehir Belediyemize bir daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar kazanma noktasında bizler elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Sizlerin dayanışmasıyla bize vereceğiniz bilgilerle bizlerin sürekli yanınızda olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

SANDAL: “BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ”
CHP’de yaşanan görev değişiminin farklı algılara neden olmaması gerektiğini belirten Sandal, “Siyaset bir yolculuk ve bir görev değişimi. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek aynı zamanda Kuvayi Milliyeci olmak demek, bu ülkeden yana olmak demek. Bu ülkenin değerlerinden yana olmak demek. Herkesi kucaklamak demek, kimseyi ötekileştirmemek demek. Önemli olan İzmir. Yani demokrasinin başkenti olan İzmir'i tekrar aynı unvanla taçlandırabilmek. İki tane pırıl pırıl adayımız var. Ben kendilerine hoş geldin ve başarılar diliyorum. Bütün çabamızla sizin yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı. 

GÜLTEKİN: “KIYMETİNİZİ NE KADAR ANLATSAK AZ”
Asıl meselenin CHP’nin yönetim anlayışının devam etmesi olduğunu söyleyen Gültekin, “Aslında muhtarlar hepimizin aklına gelir. Çünkü oradaki en iyi dinamiği bilenler, oranın mülki idare amirleridir. Sizler bizim kıymetlimizsiniz. Bizlere yol gösterici olan mahalledeki mihenk taşlarımızsınız. Kıymetinizi ne kadar anlatsak az. Ama geldiğimiz noktada bir yerel seçim sürecindeyiz ve buradaki asıl olan meselemiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetim anlayışının devam etmesi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal belediyecilik anlayışını devam etmesi ve biz bu noktada sizlerin de bize çok büyük katkılar sunacağından eminiz” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum