Tugay'dan Şato Restoran açıklaması

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, başkan seçilirse konukevi olarak düzenlenen Şato Restoran’da kalmayacağını, kendi evinde yaşamaya devam edeceğini açıkladı.

Tugay'dan Şato Restoran açıklaması
28 Şubat 2024 - 09:47

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay seçilmesi durumunda konuk evi olarak düzenlenen Şato Restoran’da kalmayacağını, kendi evinde yaşamaya devam edeceğini açıkladı. TV 100’de Candaş Tolga ile “Az Önce Konuştum” Programında, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin restore edip konukevi olarak düzenlediği Şato Restoran’ın bulunduğu yapı şu anda Tunç Soyer tarafından konut olarak kullanılıyor. Başkan olursanız siz nerede oturacaksınız?” sorusunu yanıtlayan Tugay, “Ben kendi evimde oturacağım. Başka bir ihtiyaç duymuyorum, kendi evimde oturmaya devam edeceğim. Şato Restoran ile ilgili İzmirlilerin bir hassasiyeti var. Buna çok saygı duyuyorum. Yine eskisi gibi halkın kullanımına açılan bir tesis olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HER KURUŞU VERİMLİ KULLANACAĞIMA NAMUS SÖZÜ VERİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesinin kaynak yaratmaya ihtiyacı olduğunu hatırlatan Tugay şöyle konuştu: “Bizim kaynak yaratmaya ihtiyacımız var. Bu kaynaklar bazen kendi yapacağınız çalışmalarla oluşturulur. Bazen dış kaynaklara yönelirsiniz. Önemli olan borçlu olmak değil de borcu çevirebilmektir. Ben şu konuda namus ve şeref sözü vereceğim. İzmirlinin bir kuruşunu israf etmediğimiz, en ufak bir şekilde bile yanlış kullanmadığımız bir süreç olacak. Verimliliği çok gözetiyoruz. Arkadaşlarımızla beraber yapılan her işte kaynakların tamamını verimli kullanma ilkesini öngörüyoruz. Malzemesi, insanı, parası hepsini verimli kullanacağız. Bir bina yaptığınızda o binanın en verimli kullanılması önemli. Enerji verimliliği, su verimliliği gibi aklınıza gelen her anlamdaki verimliği gözeterek yapacağız.”
YAPAY ZEKA DAİRE BAŞKANILIĞI KURULACAK
Tugay, “Burada yapay zekayı devreye sokacağız. Yerel hizmetler konusunda her şeyi anında fark etmek, gözlemek, gerekli düzenlemeyi bilgisayarın size söylemesi açısından çok pratik bir yöntem. Dünyada yerel yönetim hizmetlerinde yapay zekayı çok başarılı şekilde kullanan şehirler var. Biz de hızla büyüyen bir alan bu. İzmir’in yapay zeka konusunda önce kent yapmayı düşünüyorum. Sahadaki sorunları erken saptamamız, erken çözümler üretmemiz, doğru analizler yapmamız için elimizde böyle bir imkanımız olacak bir Yapay Zeka Daire Başkanlığı kurmayı düşünüyorum. Türkiye’nin yapay zeka kullanımı ve veri mühendisliği konusunda İzmir’i önce belediye yapacağım” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum