TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi'ne İzmirli Başkan

Yıllık 3 milyar Euro cirosu, 350 binin üzerinde çalışanı, 1298 firması, 520 eğitim kurumu ve 77 alarm izleme merkezi ile faaliyet gösteren Güvenlik ve Destek Faaliyetleri sektörünün, dünya standartlarında hizmet verebilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde “Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi” kuruldu.

TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi'ne İzmirli Başkan
19 Ekim 2023 - 09:47
Sektörün Türkiye’de ileri gelen firma, dernek, ve resmi paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi Başkanı olarak seçildi.
350 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN
Özel güvenlik sektörünün çok ciddi bir istihdam alanı yarattığına dikkat çeken İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, “2004 yılında yürürlüğe giren 5188 sayılı kanun ile ülkemiz genelinde kolluk kuvvetleri destek hizmetleri vasfıyla hizmet veren özel güvenlik sektörü 350 binin üzerinde çalışanı kapsıyor. Sektörümüzü daha ileriye taşıma amacı doğrultusunda, İZTO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener’in desteğiyle Odamız bünyesinde Güvenlik ve Destek Hizmetleri Çalışma Komitemizi kurduk. Komitemizde, İl Jandarma Komutanımız, Emniyet Özel Güvenlik Müdürümüz, İŞKUR ve SGK Bölge Müdürlerimiz ve sektörümüzün tüm paydaşları yer aldı. İzmir’de toplam 640 üyemize hizmet vermeye başladık. Sektörün gelişimi için çok önemli çalışmalara imza attık.” dedi.
ARIKAN: SEKTÖRÜMÜZÜ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
İzmir Ticaret Odası olarak 2022 Kasım ayında Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi kurulması için girişimde bulunduğunu ifade eden Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü: “TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Başkan Yardımcımız Sayın Ender Yorgancılar’ın destekleriyle Meclisimizi kurduk. Sektörün Türkiye’de ileri gelen firma, dernek, ve resmi paydaşlarının katılımıyla oluşan Meclisimizin ilk toplantısını gerçekleştirdik. Böyle önemli bir oluşumun Başkanı olmak benim için gurur vesilesi. Önümüzdeki süreçte, sektörümüzü ileriye taşıyacak çalışmalar ve çözüm önerileriyle hizmet vermeye devam edeceğiz.  Bizlere her zaman destek olan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcımız Sayın Ender Yorgancılar ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener’e bir kez daha teşekkür eder saygılarımı sunarım”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum