Sıra geldi TFF'ye

Önümüzdeki hafta içi toplanması beklenen federasyonun, iki ekipten birini ya da ikisini de hükmen yenik sayma hakkı var. Olaylı derbi maçı kaldığı yerden tekrar da oynanabilir.

Sıra geldi TFF'ye
03 Aralık 2022 - 15:33
Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında 27 Kasım Pazar günü Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay karşılaşmasının ardından TFF Yönetim Kurulu'nun maçla ilgili kararı bekleniyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, olaylar nedeniyle Altay'a 6, Göztepe'ye 4 iç saha maçında seyircisiz oynama cezası verirken toplamda da 297 bin 500 lira para cezası kesmişti.

PUAN SİLME GELEBİLİR
TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın "Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması" başlıklı 19. maddesinin 1. fıkrasına göre tatil edilen müsabakanın nasıl tescil edileceğine TFF Yönetim Kurulu karar verecek. Önümüzdeki hafta içinde toplanması beklenen kurulun takımlardan birisini veya ikisini hükmen yenik sayma hakkı bulunuyor. Ayrıca disiplin kurulları, eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan silme kararı da verebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum