Şehzadeler Belediyesi'nden deprem bölgesine takviye

Şehzadeler Belediyesi, deprem bölgesine bir tır ve üç araçtan oluşan bir yardım konvoyu daha gönderdi. Adıyaman'a gidecek tırda biri beş kabinli tuvalet, diğeri  ev olan iki konteyner, 500 litre kapasiteli iki su deposu ile bunların kurulumunu yapacak personel, gıda maddeleri; Kahramanmaraş'a gidecek araçlarda ise hijyen malzemeleri ve su yer alıyor.

Şehzadeler Belediyesi'nden deprem bölgesine takviye
10 Şubat 2023 - 11:05
Kahramanmaraş merkezli ve on ilimizi etkileyen deprem sonrasında  teyakkuza geçen, bölgeye araç ve personelleri ile yardım malzemeleri göndermek için seferber olan  Şehzadeler Belediyesi,   dokuzuncu yardım tırını ve üç aracını daha dün gece yola çıkardı. Belediye şantiyesinde son hazırlıkları tamamlanan konvoy,   Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir ve Ahmet Songüler tarafından uğurlandı. Hepimizi derinden üzen, yaralayan büyük bir felaket ile karşı karşıya olduğumuzu ifade eden Başkan Çelik  "Kahramanmaraş merkezli depremin akabinde Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Şehzadelerde de adeta bir seferberlik gerçekleştirdik. Tek yürek olduk. Hem tüm kurum ve kuruluşlarımız hem vatandaşlarımız imkanları nispetinde, ellerinde ne varsa  seferber ettiler" dedi.

Şehzadeler Belediyesi olarak çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Çelik   sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün gönderdiğimiz toplam dokuz tırımız oldu. Manisalı hayırseverlerimizin  bağışları, belediyemizin satın aldığı erzaklarla beraber şu anda onuncusunu yolluyoruz. Bugünkü tırımızda Şehzadeler Belediyesi'ne ait beş kabinli bir prefabrik tuvalet söz konusu. Bölgede bu tür tuvaletlere büyük ihtiyaç var. Adıyaman'a gidecek. Yine bir hayırsever vatandaşımızın bağışladığı konteyner evimiz mevcut. Tırımıza yükledik. üç tane de kamyonetimizi yeni görevler için kahramanmaraş'a gönderiyoruz. Tesisatçı personelimiz de ekiple beraber gidiyor. Bu prefabrik tuvaletlerin montajlarını, bağlantılarını yerinde yapacak. Oradaki belediyelerin personellerinin bir kısmı ne yazık ki enkaz altında kaldı, yaralı. Diğer kısmının yakınları mağdur. Dolayısı ile bu işleri sağlıklı organize edebilecek çalışanlar olmadığı için bizler buradan organizasyonu yapacak ekibi de gönderiyoruz. Konteynerlerin içerisinde ekmek, gıda malzemeleri var. Transit araçlarımızda su ve hijyen malzemeleri var."

54 PERSONEL VE 24 ARAÇ BÖLGEDE MESAİ YAPIYOR
Çıkarılan son konvoy ile birlikte görev yapan belediye personeli ve araç sayılarına ilişkin de bilgi veren Başkan Çelik "  Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 54 arkadaşımız görev yapmış olacaklar. Bölgeye gönderdiğimiz araç sayımızda 24. Şehir merkezinde de 22 araç ve 100'ün üzerinde personelle vatandaşlarımızın bağışlarını taşıyor, yardım kampanyasını organize ediyor, destek oluyoruz. El birliği ile bu yaraları saracağız. Biz bütün gücümüz, imkanımızla seferber olarak yaraları bir nebze sarmak için çaba ve gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti;  "Ben tekrar  hayırsever Manisalılara, Şehzadeler halkına çok teşekkür ediyorum. Yitirdiğimiz canlara Rabbimden rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. En büyük niyazımız enkazdan yeni mucizelere tanık olmak. Bu noktada cefekar ve fedakar çalışan tüm ekiplerimize, başta belediyemiz personelleri olmak üzere ki şu saatlerde de aydınlatma ekiplerimiz enkaz başında jeneratörler ve projektörlerle aydınlatma yapıyorlar. İş makinalarımız çalışıyor. Arkadaşlarımız bedenen kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Mesai sarf eden tüm gönüllülere, kurtarma ekiplerine herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bütün farklılıkları bir kenara bırakıp  bir olma, beraber olma, tek yumruk olma günüdür. Yaraları birlikte sarma günüdür." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum