Seçim kararı ile birlikte politika kazanı kaynamaya başladı

İsmail Aydoğan'ın kaleminden...

Seçim kararı ile birlikte politika kazanı kaynamaya başladı
13 Mart 2023 - 10:37
Evet 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler nedeniyle Manisa'da politika kazanı kaynamaya başladı.
İktidar partisi AK Parti'de...
Mevcut Milletvekilleri yeniden aday olacak yeni yüzler olarak ilk akla gelen Eski Efsane Ak parti Manisa il Başkanı Berk Mersinli vede Şehzadeler Belediye sinin başarılı Başkan Yardımcısı Bilal Demir isimleride ön plana çıkıyor daha sürpriz adayların çıkmasıda bekleniyor.
Muhalefet partisi CHP de Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özelin liste başı olması kesin gözüküyor.
Geçtiğimiz seçimde liste sıralaması Özgür Özel tarafından yapılmıştı.
Delege seçimleri  İlçe ve İl Başkanlığı seçimlerinde Semih Balaban hoca Özgür Özele karşı zafer kazanmıştı daha önceki mahalli seçimde Özgür Özel aday olmasına rağmen Manisa ve ilçelerinde CHP sıfır çekmişti hiçbir belediye başkanlığı kazamadı hatta elindeki belediye başkanlıklarını kaçırmıştı.
Semih Balaban il başkanlığında CHP Manisa'da 4 İlçe Belediye Başanlığını kazanmıştı
Listeye Özgür Özel agırlığını koyarsa Semih Balaban hocanın seçileceği sıradan listeye konulması zor gibi görünüyor.
Ama Manisa'da birçok CHP li delege ve partili partisiz vatandaşlar Semih Balaban hocayı ilk 3 içinde görmek istiyor aksi taktirde CHP Manisa'da bir vekil eksik çıkarır Genel merkez tabanın sesini dinlemelidir dediler.
İyi partide Milletvekili aday adaylığı için eski İl Başkanı Hasan Eryılmaz eski savcı Av Kazım Özsoy ve Kurt politikacı Ahmet Çayırlı isimleri ile daha birçok sürpriz isim konuşuluyor
Ama Millet ittifakı listelerine Saadet partisi Demokrat partisi Gelecek partisi ve Deva partisinden isimler koyarsa listeler değişebilir.
Bir iddiaya göre Manisa'da seçimlere Gelecek ve Deva partisi Saadet Partisi listesinden girerse bu listede birinci sırada eski Manisa millletveli Selçuk Özdağın olacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum