Rüya gibi açılış

32 ülkenin 8 gruptaki mücadelesinin startı 60 bin kapasiteli Al Khor Al Bayt Stadı’ndaki görsel şovla verildi. Dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı müthiş organizasyon adeta nefesleri kesti ve geniş yankı buldu.

Rüya gibi açılış
21 Kasım 2022 - 08:51

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu olarak gösteriler 2022 Dünya Kupası, dün Katar'daki muhteşem açılış töreni ile başladı. 32 ülke takımının 4'erli 8 grupta mücadele edeceği dev organizasyonun açılışı 60 bin kapasiteli Al Khor Al Bayt Stadı'nda gerçekleştirilirken görsel şov nefesleri kesti ve tüm dünya tarafından büyük bir heyecanla izlendi. Açılış maçı için stada gelen futbolseverleri ve basın mensuplarını protokol yolunda konuşlanan develer ve atlı birlikler karşıladı.

Seremonide dünyaca ünlü aktör Morgan Freeman da yer alırken BTS grubunun solisti Jung Kook ile Katarlı şarkıcı Fahad Al-Kubaisi, FIFA Dünya Kupası'nın resmi film müziği Dreamers'ı seslendirdi. azer ve havai fişek gösterileri ile müthiş bir atmosfer oluşturulurken tribünler de şova katılarak cep telefonları ile bu önemli anları kaydetti.


'DÜNYA BİR ÇADIR' MESAJI
18 Aralık tarihindeki finale kadar sürecek bu futbol şöleni için 300 milyar dolar harcayan Katar'ın açılış aktiviteleri sosyal medyada da çok konuşuldu. Açılış töreninde, futbolun tek bir kabile olarak bir araya gelinmesini amaçladığı ve dünyanın herkesin içinde yaşadığı bir çadır olduğu mesajı verildi. Tören, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin konuşmasıyla son buldu.



BAŞKAN ERDOĞAN DA TAKİP ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin daveti üzerine 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış törenine katıldı. Başkan Erdoğan, Al Khor kentindeki Al Bayt Stadı'ndaki açılış törenini takip ederken resepsiyonda diğer devlet liderleriyle de görüşmeler yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum