Özlale İzmir STK'larını ziyaretini sürdürüyor

EGSD’yi ziyaret eden Özlale: “İzmir Sorunlar Değil Fırsatlar Şehri Olacak”

Özlale İzmir STK'larını ziyaretini sürdürüyor
04 Mart 2024 - 09:51

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor. Son olarak Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ni (EGSD) ziyaret edenÖzlale, EGSD üyesi iş insanlarına projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

EGSD Dernek Merkezi’nde EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, geçmiş dönem başkanları ve üyeler ile buluşan Ümit Özlale, iş insanlarına İzmir için hazırladığı projelerini anlattı. En önemli projelerinden biri olarak Girişim ve İnovasyon Merkezi fikrini anlatan Ümit Özlale, bu merkez ile fikri olan gençler ile yeni fikirlere yatırım yapmak isteyen iş insanlarını bir araya getireceklerini söyledi.

Özlale: “Gelir getiren inovatif çözümler geliştireceğiz”

Bu Girişim ve İnovasyon Merkezi’nin iki ayağı olacağını vurgulayan Özlale, “Bunlardan birinci bölümü Akıllı Şehir Uygulamaları. Kentin bir sorununa, ihtiyaç duyulan bir düzenlemesine dair verileri burada yazılımcılara, girişimcilere açacağız. Burada geliştirilen 10 uygulamadan 1 tanesi bile fayda sağladığı noktada o girişime Büyükşehir Belediyesi olarak ortak olacağız, hayata geçirilmesini sağlayacağız” dedi.

Bu şekilde hem kentin bir problemine çözüm geliştirmiş olacaklarını hem de bunun ticari haklarını aldıktan sonra diğer kentlere, belediyelere satışının gerçekleştirilebileceğini ifade eden Özlale, “Bu şekilde belediyeye gelir de sağlamış olacağız. Akıllı Şehir Uygulamaları kentimizin sorunlarını çözerken kente kaynak yaratmanın da merkezlerinden biri olacak” dedi.

Özlale: “Engelli teknolojileri merkezi kuracağız”

Bu merkez için de bir de engelli teknolojileri merkezi kuracaklarını belirten Özlale, “İzmir yaşlı bir kent. Dünyada engelli ve yaş almış insanlara yönelik geliştirilen çok büyük bir teknolojik Pazar mevcut. Bu merkezde engellilerimize, yaş almış vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak teknolojileri geliştirerek bunların patentlerinin alınmasıyla hem çözüm hem de gelir elde etmiş olacağız” diye konuştu.

Özlale: “İzmir’in modern ve büyük bir Müzeye ihtiyacı var”

Kültür sanat kenti olarak anılan İzmir’in merkezinde modern ve büyük bir müzenin olmamasının kabul edilemez olduğunu anlatan Özlale, “Geçmişi, tarihi ile İstanbul’la yarışacak İzmir’de müzeleri gezmek isteseniz 1 günde hepsini gezersiniz. İstanbul’da müzeleri gezmeye en az 4-5 gün ayırmanız gerekir. İzmir için bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Var olan müzelerin depolarında sergilenmek için bekleyen 150 bin eserin o depolarda çürüdüğünü hatırlatan Özlale, “İzmir’in merkezinde modern ve büyük bir müzeye ihtiyacımız var, İzmir’in simge yapılarından biri olacak bir müze kuracağız ve depolarda bekleyen İzmir’in tarihini gün yüzüne çıkaracağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum