Özlale'den İzmir'de ses getiren projeler

Alsancak’tan Karşıyaka’ya bisiklet ve yürüyüş yolu

Özlale'den İzmir'de ses getiren projeler
23 Şubat 2024 - 10:02

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Tarihi İzmir İktisat Kongresi binasında İzmir’i geleceğe taşıyacak, kentte ses getiren projelerini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı toplantıda yaptığı “Bu kez İzmir kazanacak’’ başlıklı sunumu ile göz dolduran Özlale, her alanda açıkladığı projelerle İzmir’in sorunlarını çözme sözü verdi. İzmir’in 30 ilçesinin de başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya, milletvekilleri, İYİ Parti yöneticileri ile İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Proje tanıtım toplantısında İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale,  52 sayfadan oluşan sunumu ile projelerini anlattı. Sözlerine ‘Ben sizin çöpünüzü toplarım, yollarınızı tamir ederim ama bundan daha fazlasına ihtiyacınız var” diye başlayan Özlale, İzmir’i tekrar Atatürk Vizyonu ile dönüştürmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin 100. Yılına simge proje

Seçilmeleri halinde ilk 300 günde hayata geçirecekleri projelerini açıklayan Özlale’nin salonda en çok ilgi uyandıran projesi Karşıyaka ile Alsancak’ı birbirine Körfez geçişi ile bağlayan, küçük adaların birleşimi ile meydana yaya ve bisiklet yolu oldu. Bu projeyi “Cumhuriyet’in 100. yılı simgesi” olarak hayata geçirmeyi planladığını söyleyen Özlale, “Öte yandan kıyı şeridindeki ilçelere yapılacak bin 800 araç kapasiteli yüzer otoparklar kent merkezindeki otopark sorununun çözümünü sağlayacak. İzmir’in Ankara dışında da gelir yaratmasını sağlayacağım. Kent içi ulaşımı 7/24 aktif hale getireceğim. Artık kimse gece dünya kadar taksi parası ödemeyecek. İZBAN seferlerini artırarak ulaşımı bir sorun olmaktan çıkaracağız. Otogarı yenileyeceğiz, ilçelerde cep otogarlar oluşturacağız. Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara şehir içinde saat sınırlaması getireceğiz” dedi.

Basmane Çukuru’na inovasyon merkezi, İnciraltı’na botanik parkı ve kongre merkezi

Kentsel dönüşüme de hız vereceklerini ve İzmir’in hem depreme dayanıklı hem de yeşil alan bakımından zengin bir şehir olması için çalışacaklarına dikkat çeken Özlale, İzmir’in sorunlar şehri değil, fırsatlar şehri olacağını söyledi. Alsancak Limanı’nın arkasını tasarım başkenti yapacaklarını dile getiren Özlale şöyle konuştu: “1 Nisan’dan sonra Alsancak Limanı’nın arkasını tasarım ve inovasyon merkezi haline getireceğiz. Artık İzmirli gençler başka şehirlere gitmeyecek, hayallerini İzmir’de gerçekleştirecekler. Yaşam kalitemiz daha da artacak.  İzmir’in kalbindeki yara olan Basmane Çukuru’na gençlerin ve girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebileceği, girişimcilik ve inovasyon merkezi kuracağız. Kültürpark içindeki kapalı alanlara akıl şehir kampüsü kurulacak. Agora’nın yanındaki yere Ege Medeniyetler Müzesi’ni kuracağız.  İnciraltı’na Botanik parkı ve kongre merkezi kurulacak. Performans Sanatları Merkezi ile artık İstanbul’a gelen bir müzikalin İzmir’e uğramama şansı olmayacak. Dünyadan tüm artistleri sanatçıları buraya çekeceğiz. Ben sizin yolunuzu yaparım, sizin çöpünüzü toplarım dedim. Ama başka bir hayalimiz var. Ben İzmir’in hakkını İzmir’e getiririm.”

Engelsiz Şehir Teknolojileri Fuarı yapılacak

Kentteki atıl durumda olan hastaneleri güçlendireceklerini ve belediye hastaneleri kuracaklarına işaret eden Özlale, vatandaşların artık Sağlık Bakanlığı’na mecbur kalmadan belediye hastanesinde tedavi olacağını kaydetti. Kent içindeki vergi levhası olmayan tüm işletmeleri kapatacaklarını, uyuşturucu ile mücadele edeceklerini anlatan Özlale,  “Engelli vatandaşlar için trafiğe kapalı yürüyüş yolları olacak. Engelsiz şehir teknolojileri fuarı, Engelli dostu taksi, Engelsiz yaşam teknolojileri enstitüsü, engelli sporcularımıza sponsorluk desteği olacak” dedi.

“Öğrencilerin KYK borçlarını ödenecek, barınma sorunları çözülecek”

Öğrencilere yönelik projelerini de anlatan Özlale, projelerini şöyle sıraladı: “Her mahalleye kreş her okula yemek imkanı sunulacak. Üniversite öğrencilerinin KYK borçlarını biz ödeyeceğiz ama öğrenciler bunun karşılığında sosyal sorumluluk projelerinde çalışacaklar. Eğitim kart ile çevrimiçi eğitim imkanı sunulacak. 31 Mart’a kadar 30 bin öğrencinin eğitimine destek olacağız.  Yüksek Öğretim Yaşam Siteleri kurulacak. 1 Nisan’dan sonra bu tür yaşam siteleri kurarak barınma krizine son vereceğiz. Yaşam siteleri öğrencilerimize yakışır şekilde olacak. 100 bin gence 20 GB internet. Dar gelirli öğrencilere İzmir Kart desteği. Üniversitelere ve KYK yurtlarına 7/ 24 ring desteği sağlanacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum