Özel, Dikili'den seslendi: Tugay'ın İşi Gücü İzmir Olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci gününe Dikili’de çarpıcı mesajlar verdi.

Özel, Dikili'den seslendi: Tugay'ın İşi Gücü İzmir Olacak
16 Şubat 2024 - 14:17

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci gününe Dikili’de başladı.

Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen halk buluşmasında yoğun katılım sağlandı.

EFSANE BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Dikili halkına seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “ Dikili benim için çok anlamlı. Burası benim Bornova Anadolu lisesi’nde yatılı iken yazları gelip plajında çadır kurduğum, okul arkadaşlarımla kaldığım, festivallerine katıldığım, Çınaraltında Uğur Mumcu’yu dinlediğim, Goncaezgi’de panelleri takip ettiğim yer. Kenan Evren sağ kulağımıza, ‘Yunanlılar düşmandır, savaş’ derken, sol kulağıma, ‘burası suyun iki yanında olan barış kentlerinden bir tanesidir. Bütün insanlar kardeştir, barış’ diyen yüreğime sol bilinci ilk kez topladığım bir yer. Varlığımı borçlu olduğum bir kentteyim. Kendi evimdeyim. 1980’lerde 12 Eylül darbesi solun, sendikaların, siyasi partilerin üzerinden tanklarla geçip muhalefeti sindirmişken Dikili solun sesini tekrar yükseltti. Özgür düşüncenin dile getirildiği, örgütlü mücadele için kol kola girmenin başladığı, insanlaırn birbirine cesaret ve umut verdiği bir kent. O günden bugüne Dikili, ömzgürlükler için, demokrasi için sosyal devlet için, unutturulmaya çalışılan bütün değerlere sıkı sıkıya bağlı olan insanların olduğu muhteşem bir yer. Dikili’ye hizmet eden bütün belediye başkanlarına yaptıkları hizmetler için şimdiki duygu durumu ne olursa olsun teşekkür ediyorum. Özellikle Dikili’nin efsane başkanı Osman Özgüven’e yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İZMİR’DE BEKLENTİ YÜKSEK NOT KIT

İzmir’de beklentilerin yüksek olduğunu dile getiren CHP Lideri Özel, “Biz siyasi partiyiz, belediye başkanı tercihinde bulunacağız. 11 kıymetli aday adayımız başvuru yaptı. Hepsi birbirinden kıymetli. Yarınlarda mutlaka partimize, kentimize önemli katkıları olacak. Biz bir tercih yapmak durumundaydık ve genel kural memnuniyet anketleriydi. İzmir’de memnuniyet anketleri belediye başkanları açısından güç. Çünkü İzmir seçmenin beklentisi yüksek, notu biraz kıt. Dikili memnuniyet anketine baktığımızda tüm ilçelerde içinde ilk 3’e girdi. Ankete baktığımızda Dikili’de tartışacak bir şeyin olmadığını gördük. Üzerinde en kısa konuştuğumuz ilçe Dikili’ydi. Adil Kırgöz 5 yıl içinde belediyenin mali tablosunu düzeltmiş, eksik kalan işleri tamamlamış ve yeni projeleri hayata geçirmiş. Bunu sizlere iyi anlatmış, sizlerden de seçildiğinin üzerinde bir destek almış noktadaydı” ifadelerine yer verdi.

TUGAY’IN İŞİ GÜCÜ İZMİR OLACAK

Cemil Tugay’ın adaylaşma sürecini anlatan Özgür Özel, “İş Büyükşehir Belediye Başkanının belirlenmesine gelince, CHP profil anketlerinde ortaya çıkan, işi gücü İzmir olacak. İşi gücü Konak, Karşıyaka Balçova, Bergama, Kınık, Dikili olacak. Sorunu doğru tespit edecek. Sakin kararlı olacak. Büyük projeleri titizlikle, kararlılıkla ve iyi planlayarak yapacak. En üst düzeyde hizmet vermesi istenen belediyeciliği bilen, geçmişi başarılı bir isim için yaptığımız çalışmaların sonunda Cemil Tugay çıktı. Bundan sonra daha önce olduğu gibi Adil Kırgöz’ün işi gücü Dikili olacak. Cemil Tugay’ın ise işi gücü İzmir olacak” dedi.

“İTTİFAK İSTEDİK BAŞARAMADIK”

 Yerel seçime ilişkin çarpıcı mesajlar veren Özel, “2019’da seçime ittifakla girmiştik. CHP’nin yanında ittifak ortağı partiler vardı. Bu seçimde kurumsal ittifaklar yok. İstedik, gayret ettik ancak başarılı olamadık. Herkesin kendince hak verdiğimiz gerekçeleri var. Önümüzde bir seçim var. O seçimden bir beklentisi olanlar da var. Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçiminde rejime kast eden anayasa değişikliği ile tek adam yetkilerini eline aldığında hepimiz çok karamsardık. 2019 seçimlerinde seçmen sandıkta bu orantısız gücü dengeledi. Sistem bir kişiyi seçiyor ve her şeye o kişi karar veriyor. İl Başkanı atadığı kalemle Vali atadığı kalem aynı dolma kalem. Aynı kale mile Dikili’ye kaymakam da atıyor. Sapla saman birbirine karışmış. Bütün yetkiler bir yerde toplanmış. Parti devleti tartışmaları almış yürümüşken millet dedi ki, ‘dur bakalım her şey senin elinde değil’. 11 büyükşehiri ittifak ortaklarımızın da oylarıyla verdiler. Verince büyük karamsarlık büyük bir umuda dönüştü.  Artık İstanbul’un üzerinde arsalara tepeden bakan ve bunu’ şu Arap şeyhine verelim, burayı Katarlılara verelim’ diyemediler. Verecek arsa kalmayınca, ‘İstanbul’un boğazına hançer dayayalım, Kanal İstanbul yapalım ve etrafını Katarlılara satalım’ diyen anlayış artık İstanbul’un üstünde uçmuyordu. İstanbul’da halkçı belediyecilik yapan, arsaları yeşil alanlara çeviren, çıkar çevrelerinin ellerini geriye çeviren bir anlayış vardı. Ankara’yı parsel parsel satan Melih Gökçek belediyeciliği gitti ve öncekinin 4 katı sosyal yardım yapan, veresiye defterlerindeki borçları kapatan, insanlara et dağıtan bir sosyal belediyecilik gelmişti. Bütün Türkiye’de halk muhteşem hizmetlerle tanıştı ve yalanları çöktü” ifadelerine yer verdi.

“DEMOKRATLAR BİRLEŞİN KENTLERİ TEK ADAMDAN KORUYUN”

Demokratlara seslenen Özel, “2023 seçimlerinde çok umutluyduk ama küçük bir fark ile başaramadık. Seçmende moral bozukluğu ve duygusal kopuş yaşandı. İnsanlar artık sandığa gitmeyiz, meydanları doldurmayız darken, Erdoğan’da ‘büyük kentleri geri alırım ve bundan sonra beni kimse durduramaz’ diyordu. 12 yaşında çadır kurduğum kentten, ilk şehir dışı mitingi yapmaya geldiğim Dikili’den gör bakalım Erdoğan, millet teslim oluyor mu olmuyor mu? İttifak Ankara’da yok. İttifak senedi imzalayamadık. Bu seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz. Ancak seçmen yerli yerinde duruyor. O seçmen yüreğinde vatan, millet, Atatürk sevgisi olan. Saraya itirazı olan, tek adam rejimine itirazı olan seçmen. Bahçeli’nin U dönüşüne itirazı olan seçmen. O seçmen demokrat, Atatürkçü ve o seçmen hala Dikili’de hala İzmir’de hala Ankara’da ve İstanbul’da beraber. Buradan bütün demokratlara sesleniyorum. Sosyal demokratlar burada, muhafazakar demokratlar burada. Bütün demokratlar birleşin ve kentleriniz tek adamdan koruyun” dedi.

DİKİLİLERE SÖZ VERDİ: SİZİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM 

Dikili'lere söz veren Özel, "Dikili'de balıkçı barınağının yapılması lazım yapmıyorlare. Çandarlı-Dikili yolunun yapılması lazım, yapmıyorlar. Okul sorunu var yapmıyorlar. Dikli yüzde 58 ile Adil Başkanı seçti. Görünen o ki tarihi bir rekor ile yeniden seçecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay var. Burada söz olsun, istedikleri kadar sizi oy verdiğiniz için cezalandırsınlar, depremzedeyi bile CHP'li belediye diye ayırt ediyor. Bu davranış insani değildir. Hatay'dan hepimizi tehdit etmektedir. Size söz CHP ve Özgür Özel sizi namerde muhtaç etmeyecek. Şartları zorlayacağız. Balıkçı barınağını da Çandalı-Dikili yolunu da biz yapacağız. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz" diye konuştu. 

TUGAY'I SİZE EMANET EDİYORUM

Tugay'ı İzmir'e emanet eden Özel, "Cemil Tugay, tanıyan herkesin hem sevdiği hem güvendiği biri. İyi planlayan, iş bitirici, hızlı aksiyon alan ve tuttuğunu koparan biri. Benim yol arkadaşım cesaretli, çalışkan, hızlı karar alıp iyi uygulayan, gerçek bir İzmir sever ve vatansever Ceml Tugay'ı size emanet ediyorum" dedi. 

MİSAFİR DEĞİL EV SAHİBİ OLACAĞIM

Dikili’de misafir olmayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “ Bir konuyu netleştirelim istiyorum. Ben buraya geldiğimde ‘hoş geldiniz’ demeyeceksiniz. Ben artık burada misafir değil, ev sahibiyim. Bugünden itibaren  beni misafir değil ev sahibi saymanızı istiyorum. Cemil Tugay bundan sonra siz neredeyseniz orada olacak. Her sorunda yanınızda olacak. Ona bir şey iletmek istediğinizde kapısı da, gönlü de, telefonu da açık olacak. İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sizlerin onayınızla bu onuru yaşayacak bir kardeşiniz olarak şunu bilmenizi isterim, Adil Başkanımız çok değerli çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer çok değerli işler yaptı. Biz CHP’yiz, bayrağı birbirimizden devralır ve daha ileri taşımak için mücadele ederiz. Tunç   başkanın bıraktığı mirası önümüzdeki dönemde daha ileri taşıyacağız. Dikili’nin değerini biliyoruz. Dikili İzmir’in en gözde ilçelerinden biri. Turizmi ve tarımı desteklenecek. Dikili önümüzdeki dönem çiçek gibi olsun diye elimden geleni, yapacağım. Biz gücümüzü ve insancımızı bayrağımızdaki 6 oktan alıyoruz. 6 Oklu bayrağımızı bugün en yüksekte taşıyan Genel Başkanımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü halkımızda alıyoruz. Biz gücümüzü al yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Bu değerlerimizle gurur duyuyoruz. Bu gururla sizlere hizmet edecek ve çok başarılı olacağız" ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum