Özel'den, Tunç Soyer açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV 100’de katıldığı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili soruya, “İzmir’de Tunç Soyer seçildiğinden aşağı noktadaysa şüphesiz olmayacak. Net. Aşağıda çıkan hiçbir belediye başkanı aday olmayacak. Ama şu anda böyle bir anket sonucu yok. İzmir’de böyle bir anket görmüş olsam zaten İzmir’de bu kararı çoktan vermiş olurduk” dedi.

Özel'den, Tunç Soyer açıklaması
13 Aralık 2023 - 09:29

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV 100’de katıldığı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili soruya, “İzmir’de Tunç Soyer seçildiğinden aşağı noktadaysa şüphesiz olmayacak. Net. Aşağıda çıkan hiçbir belediye başkanı aday olmayacak. Ama şu anda böyle bir anket sonucu yok. İzmir’de böyle bir anket görmüş olsam zaten İzmir’de bu kararı çoktan vermiş olurduk” dedi. Kendisinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu istediği yönündeki soruya da yanıtlayan Özel, “Aday adaylarını ankete koyarız. Diyelim ki 10 aday adayı var. Bu aday adaylarını ankete koyduk. 7’si kazanamıyor. 3’ü kazanıyor. Üçünden biri kadınsa o kadını atarız” ifadelerini kullandı.

ÜÇ BAŞKAN İÇİN HİÇ ŞÜPHEM YOK

Özel, “Benden önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi açıklamıştı. Kurultay sürecinde de bana “Üç ismi açıkladı, ne dersini?” diye soruldu. Partinin üç değeri ve gerçekten de anketlerde iyi durumda olduğunu bildiğimiz isimler. Ben Aydın’ın sokaklarında topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nu karşılığı var mı? Yok mu? Görüyorum. İnanılmaz bir karşılığı var. Mansur Yavaş’ın ne demek olduğunu Ankara’da görüyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun karşılığını İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde görüyorum. Ben olumlu görüş bildiririm partinin seçilmiş kurullarına saygıdan dolayı Parti Meclisi onaylar. Bu isimlere Parti Meclisimizde tek bir karşı çıkan bile olmayacağını görüyorum. Orada hiç şüphem yok” diye konuştu.

 

MEMNUNİYET ANKETİ BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK

Bu isimlere İzmir’in de dahil olup olmadığını sorusuna da cevap veren Özel şu bilgileri verdi: “Bu sürece sadece Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı üç isim dahil. Bunun dışındaki CHP’li belediyeler için memnuniyet anketi yaptırıyoruz. Sonuçlarına göre bakacağız. İzmir’den benim memnun olmam ya da olmamam söz konusu değil. Benim örgütü bir taahhüdüm var örgüte. Milletin, halkın gönlünde olan benim de gönlümde. Olmayan değil. Memnuniyet anketlerine bakacağız. Seçildiğinden ilerde olanlar. Partisini yukarıya çekenler devam edecekler. Bu performansı gösterememiş olan arkadaşlarımızın yerine bu performansı göstereceğini umduğumuz yeni isimleri görevlendireceğiz. İzmir’de Tunç Soyer seçildiğinden aşağı noktadaysa şüphesiz olmayacak. Net. Aşağıda çıkan hiçbir belediye başkanı aday olmayacak. Ama şu anda böyle bir anket sonucu yok. İzmir’de böyle bir anket görmüş olsam zaten İzmir’de bu kararı çoktan vermiş olurduk. Çok net bir durum var. CHP’nin belediye başkanları partisini yukarı çekiyorsa, partisinden ilerideyse, kendi seçildiğinden ilerdeyse yani halk memnunsa listelerde yer alacaklar. Değilse yer almayacaklar. Bu cevap Tunç Soyer’e özel bir cevap değildir. Birkaç hafta içinde memnuniyet anketleri tamamlanır. Süreç içinde atanan ve atanmayan belediye başkanları, yeniden görevlendirilen arkadaşlar olur. Dinlenecek arkadaşların yerine başka biri gelecekse de orada partililik bilinciyle destek verirler.”

 

ÖZLEM ÇERÇİ SORUSUNA KADIN ADAYLAR TERCİH EDİLECEK YANITI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir için Buğra Gökçe’yi, kendisinin ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu istediği yönündeki soruyu da yanıtlayan Özel, “Biz Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’u bile yeterince konuşamıyoruz. İstanbul’un üzerinde çok çalışmamız gerekiyor. Zaman yaratmamız gerekiyor. Öyle İzmir için Ekrem Başkan’ın bir şey söylediği yok. İzmir anketi olumluysa mevcut başkanla devam ederiz. Değilse tekrar ederiz. Olumsuzsa aday değiştirmeye karar veririz. O zaman profil anketi yaparız. Nasıl bir profil burada başarılı olur diye. Aday adaylarını ankete koyarız. Diyelim ki 10 aday adayı var. Bu aday adaylarını ankete koyduk. 7’si kazanamıyor. 3’ü kazanıyor. Üçünden biri kadınsa o kadını atarız. Çünkü kadın belediye başkanı önemli bir şey. Çok az var. Her yerde önemli. Üç adaydan üçü de erkekse örgütü sorarız. Üç adaydan ikisi kadınsa ikisi arasında sandık koyarız. Bizim bakış açımız bu.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum