Ödemiş'te Chp'li Turan Emeklinin Yanında "Efe Kart İle Emeklimizi Destekleyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Efe Kart sosyal dayanışma sistemi ile 10 bin liranın altında maaş alan ve sosyal yardımlardan yararlanma hakkı olan emeklilere destek vereceklerini açıkladı. Turan, “Zorda olanın darda kalanın yanında biz olacağız. Kimse merak etmesin karıncanın kardeşi var” dedi.

Ödemiş'te Chp'li Turan Emeklinin Yanında "Efe Kart İle Emeklimizi Destekleyeceğiz"
28 Mart 2024 - 14:13
Ödemiş’te seçim çalışmalarını coşkulu halk toplantıları ve ziyaretlerle sürdüren CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Kuvvetli Meydanı ve Efe Konut’ta sosyal belediyeciliğe dair önemli mesajlar verdi. Ödemişlilerin her akşam seçim çalışmalarına yüzlerce araçlık konvoyla destek verdiği Mustafa Turan, Ödemiş’te sosyal belediyecilikte yeni bir sayfa açmak için göreve hazır olduklarını vurguladı.


“KİMSEYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”
Giderek derinleşen ekonomik krizin emeklileri soluk alamaz hale getirdiğini hatırlatan Turan, “Mevcut iktidar sorunlara çözüm bulmak yerine banka promosyonlarına, enflasyondan bihaber bayram ikramiyelerine tutunmaya çalışıyor. 22 yıl önce emekli maaşıyla alınabilenler ortada şimdiki emekli maaşının, asgari ücretin alım gücü ortada. Biz kimseyi rencide etmeden sosyal desteklerin sağlanması adına Efe Kart sistemini açıklamıştık. Bu noktada emeklilerimizi de enflasyon karşısında yapayalnız bırakacak değiliz. Sosyal yardımlardan yararlanma hakkı olan hemşehrilerimizin belirli bir limit dahilinde ihtiyacı olan temel gıda ve tüketim malzemelerini tamamen Ödemişli esnaflardan alabilecekleri Efe Kart sistemine 10 bin liranın altında maaş alan ve yardımlardan yararlanma hakkı olan emeklilerimiz de dahil olacak. Yani emeklimiz bu kart ile alışverişini yerel esnafımızdan yapacak. Et girmeyen tencere kalmasın, çocuklarımız yeterli ve dengeli beslensin, emeklimiz rahat bir nefes alabilsin diye belediye imkanlarımız ölçüsünde, hayırseverlerimizin de destekleriyle bir gönüllülük hareketini ‘Efe Kart’ ile başlatmış olacağız. Kimseyi rencide etmeden, kimseyi ayrıştırmadan, incitmeden, kırmadan sosyal belediyecilik nasıl olurmuş herkese göstereceğiz. Birileri emeklilerimizi unutabilir, yok sayabilir, derdini duymayabilir. Enflasyon canavarı herkesi ezmeye çalışıyor. Zorda olanın darda kalanın yanında biz olacağız. Cemil Tugay Başkanımızla el ele vereceğiz, kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Karıncanın kardeşi var. Biz buradayız. Emeklilerimiz de kendilerini duymayanlara gerekli yanıtı sandıkta sarı kartı göstererek verecek” dedi.


BIÇAKÇI’DA COŞKU SELİ: “HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK BİZİM İŞİMİZ”
Bıçakçı Mahallesi’nde de havai fişekler ve meşaleler eşliğinde coşkuyla karşılanan ve konuşması sık sık slogan ve marşlarla kesilen Turan, “Bizim için merkez kırsal diye bir durum yok. Her mahallenin öncelikli ihtiyacına göre herkese eşit hizmeti sunacağız. Bıçakçılılar doğdukları yerde doymak için çabalıyorsa biz de bu çabanın destekçisi olacağız. Burada hayatı kolaylaştırmak bizim işimiz olacak. Modern ve yeterli bir düğün salonu ihtiyacı var, mutlaka inşa edeceğiz. Öğrencilerimiz için ESHOT ihtiyacı var. Yeni eğitim yılına yetişmesi için konuyu Cemil Tugay Başkanımızla paylaşacağız ve ESHOT’u getireceğiz.


Atıksu arıtma sorununu çevredeki diğer mahallelerimizle birlikte çözeceğiz. Bıçakçılı hemşehrilerime bu coşku ve sevgi için çok teşekkür ediyorum. Bıçakçı’daki bu coşku ve heyecan 31 Mart akşamı Ödemişimizin 99 mahallesini saracak. Ödemiş’te bir ilki başarıp halkçı belediyecilik bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Hep birlikte başaracağız, hep birlikte yöneteceğiz. Çok az kaldı, geliyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum