Mutlu: "Konak'ı tüm afetlere hazır hale getireceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan adayı, Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak'ta hedeflediği projeleri anlattığı basın toplantısı yaptı.

Mutlu: "Konak'ı tüm afetlere hazır hale getireceğiz"
01 Mart 2024 - 12:15

31 Mart Yerel seçimlerinde Konak'tan aday gösterilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak için hazırladığı projeleri basın toplantısında anlattı. Mutlu, Konak'ta yapacağı bir çok projeye değindi. En önemli konunun deprem olduğunu ifade eden Mutlu Konak'ta yapı stoğunun kötü olduğunu dile getirdi. Tek bir kişinin bile hayatını kaybetmediği bir kent hedefliyoruz." diyen Mutlu, Konak'a mahalle meclisleri kurarak, aktif vatandaşlık uygulaması, Kadın destek hatlarının kurulacağı, Belediye harcamalarının açık olacağı ve denetlenebileceğini, Belediye'de ölçme değerlendirme sisteminin geleceğini söyledi. Mutlu, aynı zamanda Huriye Serter'in eşi Bedri Serter'in eşini aradığını ve yemek teklif ettiğini söyledi. Mutlu, "Başkanların eşi olarak demiş. Kabul etmedik tabi. çünkü benim anlayışımda başkan eşi diye bir anlayış yok, eşimde duysun" diye konuştu. 

BENİM ANLAYIŞIMDA BAŞKAN EŞİ DİYE BİR MEVKİ YOK
Nilüfer Çınarlı Mutlu "İYİ Parti Konak Belediye Başkan adayı Huriye Serter'in eşi Bedri Serter, benim eşimi aramış başkan eşleri olarak yemek yiyelim demiş ama tabi kabul etmedik. Çünkü benim anlayışımda başkan eşi diye bir mevki yok burdan eşime de söylüyorum"dedi.


KONAK'TA HIZLI RESTERASYON SÜRECİ BAŞLAYACAK
Dirençli ve güvenli bir kent vizyonu oluşturacağız diyen Mutlu, "Konağın yapı stoğu eski, zamanında kaçak yapılaşmış sonradan imar affıyla yasallaşmış, küresel iklim krizi var, sular yükseliyor, kırılgan bir yapısı var. Tüm bu afetlere karşı Konak'ı dirençli hale getireceğiz. Çok güçlü yönleri de var Konak'ın örneğin kültürel miras, bir kere Kemeraltı var, bu anlamda da daha hızlı bir dönüşüm ve resterasyon çalışması yapacağız. İlk adres olarak Kemeraltı'nı hedefledik. İlk kreşimizi buraya açmak istiyoruz. Farklı fonksiyonlarla desteklemeden gençleri buraya çekmeden Kemeraltı'nın yaşaması mümkün değil. Bundan sonra belediyemizin kendi ekipleriyle hızlı resterasyon süreci başlayacak. Çöküntü bölgelerinin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor.Etaplara ayırıp hızlıca dönüşümü sağlayacağız. Daha yaşayan daha coşkulu bir kemeraltı hedefliyoruz" diye konuştu. 
KİMSENİN CANINI KAYBETMEDİĞİ BİR KENT İSTİYORUZ
Afetleri çok Afeti çok önemsiyoruz diyen Mutlu, sürekli depremlerle yaşayan bir ülkeyiz. Afet bizim için önemli deprem bizim için önemli. Tek bir kişinin bile canını kaybetmediği bir kent istiyoruz. Tüm afetlere hazır hale getirmeye çalışacağız. Sonrasında konteyner ve çadır gibi depolamalar yapacağız. Aslolan kimsenin hayatını kaybetmediği bir yapılaşma." diye konuştu. 
MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ
Demokratik ve katılımcı bir belediyecilik istediğini ifade eden Mutlu, Ortak yönetme ve ortak akıl, herksin içinde olduğu demokratik katılımcı mahallelerinde meclisler kurarak ve bu mahallelerden sorumlu meclis üyeleri atayarak sorunları çözeceğiz. Mahallelere ayrılan bütçeler sunulacak mahalle meclisine, böylece aktif vatandaşlık ve aktif meclis üyeliği hayata geçecek.
HARCAMALARIMIZ AÇIK OLACAK 
Mutlu, "Harcamalarımızı açık bir şekilde yayınlayacağız. Herkes bizim harcamalarımızı vs görecek. Konak belediyesi cep telefonunuzda olacak. İhaleleri alan firmayı ne zaman biteceğini ve Konak'taki her başvurunuzu, dijitale yükleyip bulunduğunuz yerden hizmetlere ulaşacaksınız. Olabilidğince az yerinizden hareket ederek hizmete ulaşabileceksiniz.Herkesin eşit yurttaşlık duygusunu herkese geçmesini istiyorum. Arada kimseye muhtaç olmadan tüm işlerinizi halledebileceğiniz yeni bir sistem gelecek. Dosya işlem hangi masada size mesaj göndereceğiz. Daha kolay olacak" dedi.
PAZARYERLERİNE YENİLEME 
MutluKonak'ı birlikte yönetelim istiyoruz diyerek, "Herkes kamunun tüm alanlarını kullanır olsun istiyoruz bu ortak yaşamda herkes kesintisiz yürüyebilsin istiyoruz. Engelliler rahatça yürüyebilsin istiyoruz. En büyük sıkıntılardan biri pazaryerleri herkes kapalı pazaryeri istiyor. Yapabildiğimiz yerlerde kapalı pazaryeri olabilen yerlerde de şık ve iyi tasarlanmış açık pazaryerleri düşünüyoruz." diye belirtti. 
KONAK KARTLA YEREL ESNAFA DESTEK 
Konak kart uygulamasını önümzdeki dönemde başlayacağız diyen Mutlu, "Kent yoksulu çok fazla bu dönemde herkes kendini kent yoksulu olarak tanımlar hale geldi. Böyle bir durumd abiz de sosyal yardımlarımızı kimseye götermeden bu kartla sağlayacağız. Büyük marketlere kullanmı sınırlndırarak sadece yerel esnaftan kullanımını sağlayarak yerel esnafa da destek vermiş olucaz" dedi. 
HİÇ BİR GENCİMİZİN AÇ YATMADIĞI YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI HEDEFLİYORUZ
Gıda bankaları kuracağız ifadelerine yer veren Mutlu, " Büyük afetlerde gıdaya ulaşım zor olabiliyor. Yoksuluğu yönetmeyecğiz. Yoksulukla mücadele edeceğiz. İstihdam bürolarıyla iş adamlarıyla birlikte çalışarak herkesin iş sahibi yapmak istiyoruz. Konak da yasaklı madde kullanımı maalesef var bu anlamda mücade edeceğiz. İşsiz gençler eğitim olanağından yoksun. Bu anlamda Konak suç bölgesi hale gelebilliyor. Bunla birrlikte aşevi önemli. Hiç bir gencimizinn aç yatmadığı bir yerel yönetim anlayışı hedefliyoruz. Öncelijle çocuklar rahatça parka okula gidebilecek öncelikle kreşler bunlar iyi tasarlanmış ve uygun olacak. Mesai saatlerinin geniş tutulduğu ve geç çıksanız da açık olan ve aktif yoğun çalışan bir kreş olucak. bunu konak genelinde yagınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu. 
KADIN DESTEK HATLARI KURACAĞIZ
 Kadının iş hayatına katılabilmesi için üstündeki yüklerin alınması gerekiyor diyen Mutlu şöyle konuştu: "Kadını merkezed koyam ve onu toplumsal hayatta yer almasını sağlayan  bir eylem planı hazırlıyoruz. Kadın önemli. kadına şiddet çok fazla. Kadın destek hattı kuracağız. Kadınlara bilgilendirme ve bilinçlendirmek için merkezler düzenlenecek. 
KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLACAĞIZ
Sokaktaki kaldırımların esnaf tarafından kullanılmasının engelli ve yayaların kullanımını sınırlandırdığını belirten Mutlu, "Kaldırım işgallerine son vereceğiz. Bu patates soğanlar neden içeri girmiyor anlamıyorum burdan söyleyelim onları içeri çekmeye başlasınlar. Kültür ve sanat hayatın her aşaöasında olacak. Başka bir sanat mümkün anlayışı ile şimdien bununla ilgili çalışmalar başladı. Kültür sanat şehri olacağız. Yeni sanat bakış açısı ile yürüyeceğiz. Turnelere gelen değil buradan başlayan bir şehir haline getireceğiz. Kültürün snatın kentin her alanında hissedilebilir olacak" dedi.
YENİ BİR YAPILANMA DÖNEMİ 
İzmir' e  ve Konak'a çok büyük bir rant baskısı var bu rant baskısıyla nasıl mücade edeceksiniz. sorusuna Mutlu şöyle yanıt verdi: "Kentte her müdehale rant yaratır. Önemli olan topluma nasıl yansıdığı. Biz kenti bir kere planlayıp yeni bir yapılanma dönemi hedefliyoruz. Merkezimiz bu yükü taşımıyor. Yatırımcıları oraya taşıyacağız" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum