MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur: 33 senedir memleketimiz ve ideallerimiz için çalışıyoruz.

Müstakil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MÜSİAD) Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Muharrem Kasapoğlu ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı katılımıyla İzmir İş Dünyası Buluşması ve 33.yıl kutlaması programı düzenledi. Protokol konuşmaları sonrası pasta kesim töreni yapıldı.

MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur: 33 senedir memleketimiz ve ideallerimiz için çalışıyoruz.
12 Mayıs 2023 - 15:37

MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “Türkiye Yüzyılı “vurgusu yaptığı konuşmasında  “Yüksek ahlak prensipleriyle kurulan MÜSAİD memleketine ve davasına sahip olan köklü bir medeniyet hareketi güçlü bir sermaye platformudur. Biz bu ruhla 33 senedir memleketimiz ve ideallerimiz için çalışıyoruz. Ülkemiz mega projelerle artık kendi savaş gemisini, uçağını yapan, rüzgârdan enerji ihtiyacını karşılayan, kendi otomobilini üreten ve nükleer santralini yapar hale gelmiştir. Türkiye güçlü jeopolitik konumunun yanında uzay atılımlarıyla da öncü olma yolundadır. İnşallah ekonomimiz orta gelir tuzağından kurtulacaktır. Katma değer seviyesi yüksek ürünler artırılacak, ihracat seviyemiz artırılacak ve nitelikli istihdamın önü artırılacaktır. Kalkınma merdivenleri daha da hızlı bir şekilde tırmanılacaktır. İş insanları olarak bizlerin kalkınmaya, girişimciliğe ve inovasyona verdiğimiz önem açıktır. Türkiye’nin yeni yüzyılında asrımıza ve neslimize sahip çıkmanın bilinciyle hareket ediyoruz. 14 Mayıs Pazar günü seçim var. Tercihleriniz şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Biz doğru zamanda doğru adamla yan yana durduğumuzu her zaman gösterdik,göstereceğiz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı ise iktidar ve muhalefeti ‘proje ve hizmet’ başlıklarında kıyaslarken “Hepimizin bildiği bir konu var. Türkiye’den son yüz yıl içerisinde iki siyasi çizgi oluşmuştur. Bunlardan biri rahmetli Adnan Menderes’le başlayan bir iktidardır, CHP’nin tek parti yönetimini 1950 yılında 14 Mayıs 1950 yılında yıktı ve gerçek demokrasiye gidildi. Sonrasında rahmetli Turgut Özal’ın ve Erbakan hocamızın çizgisinde devam eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli, millî manevi, bu ülkenin geleceğini inovatif bir şekilde kurulabilen ve bu ülkenin dışa bağımlılığının yok edilmesini ağlayan bir siyaset çizgisi. Bunun karşısında da vesayetçi çizgi var. Yani siz ne yaparsanız yapın eğer bu ülke için hayırlı bir şey yapıyorsanız buna her zamana karşı çıkan, dış mihraklardan güç alan vesayetçi birçizgi.Bu necip millet bu seçimde vesayetçi çizgiye bir kere daha gereken cevabı verecektir.”şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan bakan Kasapoğlu “48 saatlik sürenin içindeyiz. Cumhuriyet için eşik noktasındayız. Türkiye’nin nerden nereye geldiğini biliyorsunuz. Ülkenin en kılcal noktalarına nüfus etmiş STK’lar olarak bu hassasiyetin ne kadar ciddi bir vaziyet arz ettiğini biliyorsunuz. Ekonomik ve sosyal anlamda ülkemizin nereden nereye geldiği, bu süre içinde ülkemizin nelerle karşılaştığını biliyorsunuz. İş camiasının 2002 öncesinde nasıl fişlendiğini unutmadık. Bunları, gençlerin de bilmesi lazım gençlerin nasıl ötekileştirildiğini, kılığına kıyafetine göre ayrıştırıldığını hatırlıyorsunuz. Akademik olarak dört dörtlük olan insanların sadece inancı ve tarzından dolayı nasıl dışarıda bırakıldığını biliyoruz. Biz ‘artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı’ bir başlangıç yaptık bu başlangıçla ülkemizi her anlamda ilmek ilmek işledik. Türkiye yüzyılına geldik. Ekonomik kazanımlar, yerli ve milli atılımlar… Sosyal dönüşümler, fırsat eşitliğiyle vatandaşımızın her bir imkana erişimini sağladık. Bunları  hep birlikte inşa ettik. Bu süreçte başımıza neler gelmedi ki! Bir yandan kapatma davaları bir yandan hain tuzaklar ve darbe teşebbüsleri. B Bu ülkenin tekrar aynı yollardan geçmemesi için bu ülkenin evlatlarının yine aynı acıları yaşamaması için hepimize büyük bir görev düşüyor. Seçim yüzyılın seçimi. Tüm şer odaklarının bir araya geldiği bir seçim. Herkes, Erdoğan karşıtlığı üzerinde duruyor. Başka da bir vaatleri yok. Onların oyununu bozmamız lazım. dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum