Mikropları ve virüsleri ortadan kaldırın

Ulvi Taşkın yazdı...

Mikropları ve virüsleri ortadan kaldırın
08 Ağustos 2022 - 16:55
Çöp kutularımıza attığımız tüm çürüyen yiyecekler, tek kullanımlık çocuk bezleri ve diğer iğrenç eşyalarla, çöpü her çıkardığımızda sinmemize şaşmamalı. Atıklar, özellikle sıvılar, bir çöp torbasındaki en küçük yırtıklardan bile sızabilir ve bir çöp kutusunun gözeneklerine sızabilir. Bu, çöpünüzün boşken bile korkunç kokmasına neden olabilir. Çöp kutunuzu düzenli olarak temizlemek bu kokudan kurtulabilir.
Eski yiyecekleri ve kullanılmış bebek bezlerini atmak, çöp tenekenize Salmonella, Listeria ve E-Coli gibi mikroplar ve hastalıklar bulaştırabilir. Çöp kutularınızı sterilize etmek bu mikropları öldürecek ve sizi ve ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olacaktır.
Çöp kutularınızın etrafında uçan sinekleri fark ettiniz mi? Sinekler kokulardan etkilenir ve
yumurtalarını "nemli, organik malzeme" içinde bırakırlar. Çöp kutularınızın etrafında sinekler olması iğrenç olsa da, çöplerinizin arasında sürünen kurtçukları (larva sinekleri) bulmak daha da kötüdür.
Çöp kutunuzu kokusuz tutmak sineklerin onları bulmasını engeller.
Hayvanlar genellikle çöp kutularında bulunan yiyecek ve kokulardan etkilenir. Çöpünüzü
bulduklarında, geri gelmelerini durdurmak çok zor olabilir. Kemirgenler, vahşi köpekler veya kediler ve hatta yılanlar çoğu zaman çöp kutularını karıştırırken bulunabilir. Çöp kutularınız düzenli olarak temizleniyorsa dikkatlerini çekecek hiçbir şey yoktur.
Çöp kutuları güzel ve temiz göründüğünde, çöpü dışarı çıkarmak o kadar da angarya değil. Yanlışlıkla kıyafetlerinize bulaşmaktan veya istenmeyen koku veya haşerelerle karşılaşmaktan endişelenmenize gerek yok. Ayrıca mülkünüze bir frenleme çekiciliği hissi verir ve temiz ve sağlıklı bir yaşam tarzını temsil eder.
Bu sebeple çöp konteynırları’nın temizliği ve dezenfeksiyonu bu süreçte azami önem arz etmektedir.
Çöp konteynırları etkin bir şekilde temizliği yapılarak, koku oluşumu engellenmeli steril hale
getirilmelidir. Sterilizasyon sayesinde diğer bulaşıcı hastalık taşıma riski oluşturan larva ve sinek oluşumu da engellenecektir. Ayrıca Şehrin sokak ve caddelerinde çöp konteynırları temiz ve steril hale getirilirken şehirlerimiz de layık olduğu sağlıklı ve temiz bir çevreye kavuşacaktır Çöp Konteyneri yıkama ve dezenfekte araç sayesinde çöp konteynırları yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, virüs için yayılım alanı olabilecek konteynırlar sterilize hale getirilecektir. Ayrıca koku oluşumunu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilerek, diğer bulaşıcı hastalıkların da önüne geçilecektir. Bu araç sayesinde çöp konteyneri bulunduğu yerde basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum