Menemen'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Baharın gelişi ve Hıdırellez, Menemen’de etkinliklerle kutlandı. Yoğurt içinde altın bulmadan, yumurta yarışına kadar renkli yarışmaların düzenlendiği kutlamalarda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bahar demek umut demektir, bahar demek yeniden bir başlangıç demektir, bahar demek tazelenmek demektir. Balkanlardan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada kutladığımız Hıdırellez, bereketli olsun. Bizi kaynaştıran Ruz-i Hızır olan Hıdırellez kutlu olsun!” dedi.

Menemen'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı
06 Mayıs 2024 - 11:08

Menemen’de baharın gelişi ve Hıdırellez sevinci sokağa taştı. Ahıhıdır Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği, ilçenin dört bir yanından Menemenliyi, bir araya getirdi. Yoğurt içinde altın aramadan halat çekmeye, çuval yarışından sandalye kapmaya kadar birçok geleneksel oyunun oynandığı ve yeni nesillere aktarıldığı yarışmalarda heyecan üst düzeydeydi.

Menemenli Tayfun ve orkestrası ile başlayan müzik ziyafetinde Hıdırellez ateşi etrafında toplanan vatandaşları Romantik Erhan ve Bayan Romantik, şarkılarıyla adeta mest etti.

Başkan Pehlivan: Hıdırellez bereketli olsun

Etkinliğe katılan hemşehrilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da, Hıdırellez ve baharı kutladı. Başkan Pehlivan, “Bahar demek umut demektir, bahar demek yeniden bir başlangıç demektir, bahar demek tazelenmek demektir. Bu güzel etkinlikte de hep birlikte yeni bir başlangıçla tazelenmek, geleceğe umutla bakmak, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için bir aradayız. Balkanlardan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada kutladığımız Hıdırellez, bereketli olsun.

Bizi kaynaştıran Ruz-i Hızır olan Hıdırellez kutlu olsun! Hıdırellez alanımızda çok güzel görüntülere şahit olduk. Yoğurt içinde altın aramadan halat çekmeye, çuval yarışından sandalye kapmaya kadar bizim de çocukluğumuzdan beri oynadığımız oyunların bugüne taşınmasından ve bu kültürün yaşamasından inanın çok mutluyum. Bu güzel duygu ve düşüncelerle her birinizin Hıdırellez’ini bir kez daha kutluyor, sevgi, saygı, hürmer ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum