Mehmet Sevin'in yeni albümü büyük ilgi görüyor

Besteci, söz yazarı ve solist olan turizmci Mehmet Sevin, ilk albümünü yayınladı…

Mehmet Sevin'in yeni albümü büyük ilgi görüyor
22 Ocak 2024 - 09:34
Mehmet Sevin’in kendi söz ve bestelerinden oluşan ve 10 türkünün yer aldığı ‘Hesap mı sorulur’ adlı albümü yayınlandığı dijital platformlarda büyük ilgi görüyor.
Memleketi Malatya’da daha ilkokul çağında müzik hayatına başlayan, yaklaşık 32 yıldır Marmaris’te yaşayan deneyimli turizmci Mehmet Sevin, söz ve besteleri kendine ait olan 10 türküyü bir albümde buluşturdu. Söz konusu türkülerden biri olan ‘Hesap mı sorulur?’ adını taşıyan albüm, dijital platformlarda yayınlanmaya başladı. Albümündeki iki türküye klipte çeken Mehmet Sevin, yeni bir single çıkarmaya hazırladığını söyledi. ‘Hesap mı sorulur’ yayınlandığı platformlarda yoğun ilgi görürken Mehmet Sevin, ömür boyu müzik hayatını sürdüreceğini, bu süreçte yeni türkü sözleri yazıp, betelemek istediğini söyledi. Sevin, türkülerine gösterilen ilgi ve gelen övgülerin kendisini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Duygularını çocukluk  anısıyla  anlattı
Sevin, albümüne ilişkin duygu ve görüşlerini, geçmişte yaşadığı duygusal bir anısını aktararak özetledi, şunları söyledi: “Çocuktum, babamdan saz almasını istedim, almadı. Ben de kendime tahtadan saz yaptım, alt kurgudan teller bağladım, onu çalmaya başladım. Mersin’de pazarcılık yaparken dayım ilk sazımı aldı, çok ama çok sevinmiştim. İşte, ilk albümüm ‘Hesap mı sorulur’ da beni dayımın aldığı ilk sazım gibi çok mutlu etti.”


İşte o türkünün ilk kıtası
Sevin’i mutlu eden albüme adını veren türkünün ilk kıtasının sözleri şöyle:
“Kapılar çalınır insan alınır
Sorgusuz sualsiz insan alınır
Jandarma polis başımda bekler
Gökyüzü dağılsın hesap mı sorulur
Gökyüzü ağarsın hesap mı sorulur”
Mahşeri meydanda hesap mı sorulur”

Mehmet Sevin kimdir?

1971 Malatya'da doğdu. Müzikle buluşmam küçük yaşlarda başladı. Daha ilkokul yıllarında okul etkinliklerinde, düğünlerde bağlama çalar ve söylerdi. Çalışma hayatı- 1989’da memleketindeki bir otelde başladı. Bir süre sonra dayısıyla birlikte gittiği Mersin’de askere gidene kadar pazarcılık yaptı.  Vatani görevini Kıbrıs’ta gerçekleştirdikten sonra 1992’de geldiği Marmaris’e aşık oldu ve buraya yerleşti, bir inşaat firmasında da işe başladı.  Bu arada müzikten hiç kopmadı. 1999 sonlarına doğru firmanın otelcilik alanlarında faaliyet tesislerinde görev aldı. Yabancı dil öğrenme ve geliştirmek amacıyla kurslara gitti, eğitim ve sertifikalarını aldı, orta derecede İngilizce, Almanca  ve Rusça konuşuyor. Ön büro usta öğretici belgesine de sahip. Bu arada yükseköğrenim de gördü. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin iç mimarlık bölümünü de kazandı, buradaki eğitim hayatı sürüyor. Bu dönemlerde de çocukluğundan beri olduğu gibi müziği hiç bırakmadı. Marmaris’teki değişik korolarda yer aldı. Marmaris Türk Halk Müziği Derneği’nin yönetiminde bulundu. Halka açık çok sayıda konserde solistlik yaptı. Halen hem turizm alanında çalışmaya hem de müzik yaşantısını sürdürüyor. 2018’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ankara’da gerçekleşen Bağlama ve Ses Sanatçılığı Sınavı’nı başarıyla geçti, ‘sanatçı’ kimliğini aldı. Televizyon kanalı TRT Müzik’te yayınlanan “Faslı Anadolu” adlı  programa katılarak, Muğla yöresinden  ‘Ormancı’ türküsünü seslendirdi. Uzun yıllardır sözlerini yazıp, bestelediği türkülerinden 10’unun toplandığı “Hesap mı sorulur” adlı albümünü 2021 sonlarında çıkardı. Dijital platformlarda yayınlanan albümünün ardından 2023 yaz aylarında single çalışmalarına başladı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum