MASKİ'den Kuşlubahçe'de Su Sorununa Kalıcı Çözüm

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve yaşanan tazyik sorunlarına son vermek amacıyla yürüttüğü çalışmaları tamamlıyor.

MASKİ'den Kuşlubahçe'de Su Sorununa Kalıcı Çözüm
19 Ekim 2026 - 15:23

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve yaşanan tazyik sorunlarına son vermek amacıyla yürüttüğü çalışmaları tamamlıyor. Mahallede açılan 2 yeni sondaj kuyusunun ardından, ekonomik ömrünü tamamlayan 500’lük ana vanada gerçekleştirilen değişimle bölge sakinleri kesintisiz suya kavuşuyor.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşması hedefiyle sürdürdüğü altyapı yatırımlarına yenilerini ekliyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Şehzadeler ilçesi Kuşlubahçe Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında baş gösteren su kesintileri ile üst katlarda yaşanan basınç yetersizliğini gidermek üzere kapsamlı bir çalışma başlattı.
Çifte Müdahale İle Kesintisiz Su
Kuşlubahçe Mahallesi’nde 500’lük ana vanada meydana gelen arıza ve tazyik sorunlarına karşı planlı bir müdahale gerçekleştiren MASKİ ekipleri, ilk aşamada devreye aldığı iki yeni sondaj kuyusu ile mahallenin su arzını güvenceye aldı. Ardından, ekonomik ömrünü tamamlamış olan dev ana vananın yenileme çalışmaları hızla tamamlandı.
Başkan Dutlulu, “Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Yürütülen altyapı hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kent genelinde içme suyu kalitesini ve erişimini artırmakta kararlı olduklarını vurguladı. Kuşlubahçe’deki sorunun kökten çözülmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Dutlulu, şu ifadeleri kullandı: “Manisa'mızda su sorununa kalıcı çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şehzadeler ilçemize bağlı Kuşlubahçe Mahallemizde yaşanan su kesintisi ve tazyik sorununu tamamen bitirmek adına; 2 yeni sondaj kuyusu açtık ve 500’lük ana vanayı baştan sona yeniledik. Mahalle sakinlerimizi hak ettikleri kesintisiz suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa'mız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”
Ekipler ve Mahalle Sakinleri Memnun
Çalışmaların teknik detayları hakkında bilgi veren İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Behçet Alpay, “500’lük ana vanadaki arıza nedeniyle yaşanan kesintileri hızlıca açtığımız iki sondajla çözüme kavuşturmuştuk. Şimdi de ömrünü tamamlayan ana vanayı yeniledik. Çalışmaların bitmesiyle vatandaşlarımız sorunsuz ve kesintisiz suya kavuşmuş oldu” dedi.
Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Arif Bayraktar ise mahallesine yapılan yatırımlar için teşekkür ederek, “Açılan sondajlar ve ardından yapılan ana vana değişimi ile su sorunumuz çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve tüm MASKİ ekibine mahallemiz adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Artık Yüksek Katlarda da Su Basıncı Sorunu Kalmadı”
Mahallede uzun süredir yaşanan tazyik sorununun çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakini Burcu Dikduran, MASKİ ekiplerinin titiz bir çalışma yürüttüğünü belirterek Başkan Dutlulu’ya teşekkür etti. Beşinci katta oturması sebebiyle özellikle yaz aylarında ciddi su tazyik problemi yaşadığını belirten mahalle esnaflarından Ramazan Altaş ise, “Yaz boyunca Kuşlubahçe’de su sıkıntısı çekiyorduk. Yüksek katta oturduğum için sularımız yetersiz basınçla geliyordu. MASKİ tarafından başlatılan bu altyapı hamlesi sayesinde sorunumuz çözüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.





 


YORUMLAR

  • 0 Yorum