Manisa Kızılay'da Ortalık Toz Duman!.. "AK Parti'de mülakatlar yapılıyor"

Genç Kızılay Manisa Sadık Akçakın'ın, sosyal medya hesabından Kızılay Genel Merkezi hakkındaki paylaşımı yönetimi ayağa kaldırdı. AK Parti içinde hesaplar yapıldığını ve istifa zorlandığını söyleyen Akçakın, holding zihniyetine uymayan herkes tasviye ediliyor, istifamız isteniyor, AK Parti içinde yerimize getirilecek kişiler için mülakatlar yapılyor" dedi.

Manisa Kızılay'da Ortalık Toz Duman!.. "AK Parti'de mülakatlar yapılıyor"
05 Nisan 2023 - 13:48

Genç Kızılay Sadık Akçakın, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile olan fotoğrafı yüzünden istifa zorlandığını ifade ederek, "Kıymetli Hemşehrilerim, ülke genelinde ve şehrimizde yaşanan Kızılay skandallarını üzülerek ve sessizliğimi koruyarak takip ediyordum. Fakat Kızılay Manisa İl Şube Başkanlığı’nda yaşanan son gelişmeden sonra Kızılay Genel Merkez Yönetimi’nin niyeti ortaya çıkmıştır.

Bildiğiniz üzere 2022 Ekim ayında gelen teklif üzerine şahsımın Genç Kızılay Manisa İl Başkanlığı mülakat, Genel Başkan, Teşkilat Başkanı ile görüşmeler neticesinde atama süreci başlayıp 25 Kasım 2022 cuma günü Genç Kızılay Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından bana iletilen mazbata doğrultusunda atama sürecim tamamlanmıştı. Daha sonra sosyal medya hesaplarımda Sayın Genel Başkanım Meral Akşener ile görüntülerimin olması sebep gösterilerek istifamız istenmiştir. Bir kaç ay boyunca Hilal-i Ahmer ruhuna yakışmayacak şekilde particilik hesapları yapılarak sistematik olarak istifaya zorlandık. Tahmin edersiniz ki her türlü yetki ellerinde olmasına rağmen Kızılay Genel Merkezi görevden alındığımıza dair bir yazı gönderememiş, bizlere psikolojik baskı yaparak başka adaylar üzerinde mülakat süreci başlatmıştır. Ak parti yönetim kurulu toplantılarında Genç Kızılay’a başkan aranmaktadır. Nitekim Genç Kızılay Manisa İl Başkanlığı’na yeni bir atama yapılmamıştır. Ben ve yönetimimiz ile birlikte gönüllü arkadaşlarımızın görev yapması engellenmiştir. Buna rağmen kızılaycılık anlayışımızla küsmedik ve yaşadığımız elim afet olayında bütün arkadaşlarımızla beraber gönüllülük faaliyetlerinde var gücümüzle, hiç bir menfaat beklemeden gece gündüz çalıştık. Maaşlı çalışan Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu çalışanlarının sarstığı itibarı halk gözünde yükseltmek adına kendimiz kefil olduk, ayni ve nakdi yardımlar topladık.

Geldiğimiz nokta itibariyle bir çok kurumda olduğu gibi ülkemizin en köklü yardım kuruluşu Kızılay yozlaştırılmıştır. YOZLAŞTIRILMIŞ KIZILAY GELENEĞİNİN GEREKTİRDİĞİ ŞEKİLDE HOLDİNG ZİHNİYETİNE UYMAYAN HERKESİ TASVİYE ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR.

Bu Hilal-i Ahmer ruhuna uymayan zihniyet değişmedikçe hiç bir gönüllü faaliyetlerinde bulunmayacağımızı saygılarımla kamuoyuna arz ederim" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum