Konak'ta Engelliler Haftası'na dansla dikkat çekildi

Başkan Mutlu: Konak’ta hiç kimse kendini öteki hissetmeyecek

Konak'ta Engelliler Haftası'na dansla dikkat çekildi
10 Mayıs 2024 - 16:27
Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, engellilerin sokağa rahatça çıkabildikleri, kendilerini dışlanmadan, mutlu hissedebildikleri; kentin tüm olanaklarından eşit yararlanabildiği bir kent için yola çıktıklarını vurguladı ve “Konak’ta hiç kimsenin kendini öteki ya da farklı hissetmediği bir hayatı biçimlendirmeye çalışıyoruz. Engellilerimizin bu yaşamın, bu kentin her olanağından eşit şekilde yararlanmasını sağlamak için buradayız” dedi.




10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği farkındalık etkinliği ve basın açıklaması düzenledi. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği Başkanı Hürriyet İyidoğan, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Konseyi bileşenleri, dernek ve federasyon yöneticileri, Kent Konseyleri Engelli Meclisleri temsilcileri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Konak Kent Konseyinin Engelliler Haftası’na yönelik basın açıklamasının okunduğu etkinliğe özel çocukların vals, oyun havası ve zeybek danslarıyla 100’üncü yıl temalı gösterileri damgasını vurdu.


Mutlu: Engellilerin kentin olanaklarından adil ve eşit yararlanabildikleri bir kent özlemiyle yola çıktık
Engelliler Haftası farkındalık etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, adil ve eşit kent vurgusu yaptı. Farkındalığı büyütmek gerektiğini dile getiren Başkan Mutlu şöyle konuştu:
“Eşit yurttaşlar olarak yaşayacağımızı söylediğimiz Konak’ta hiç kimsenin kendini öteki ya da farklı hissetmediği bir hayatı biçimlendirmeye çalışıyoruz. Bugün de farkında olmak istiyoruz. Engelliler aramızda, engellilerimiz var. Onların bu yaşamın, bu kentin her olanağından eşit şekilde yararlanmasını sağlamak için buradayız. Sokağa rahatça çıkabildikleri, kendilerini dışlanmadan, mutlu hissedebildikleri; kentin bütün etkinliklerden, iş hayatından, sosyal hayatından adil ve eşit yararlanabildikleri bir kent özlemiyle yola çıktık. Bu bir farkındalık günü. Zaten buradaki dostlarımız farkında ama bu farkındalığı bütün Konak’a, bütün İzmir’e yaymak için etkinliklerimizin gücünü, sesini büyütmek, artırmak daha fazla duyurmak için hepimize çok görev düşüyor. Bugünü böyle bir görevi almış olarak kabul edelim istiyorum.”


Doğan: “Biz varız, hep varız, yine var olacağız”
Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği Başkanı Hürriyet İyidoğan da engellilerin görünür olması gerektiğini ifade ederek, “Evet, biz engellileriz; doğru. 10-16 Mayıs Engelliler Günü. İstiyoruz ki 365 günün içinde sadece tek günde anılmayalım. Hep beraber olalım. Bizleri yerin altına gömmeyin. Biz varız, hep varız, yine var olacağız. Lütfen bizleri görün” dedi.


“Engelli bireylerin hayatlarına kalıcı dokunuşlar yapabiliriz”
Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Engelliler Haftasında farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan basın duyurusunu okudu. Engelli bireylerin yaşamında kalıcı dokunuşlar yapılması için sivil ve resmi tüm aktörlerin göreve davet edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Konak Kent Konseyi, Engelli Meclisimiz ve bileşenlerimiz olarak yapısal bir değişim ve çözüm sürecini hedeflemekteyiz. Bakış açımızı ve sorunlara yaklaşımımızı ortaklaştırdığımız oranda engelli bireylerin hayatlarına kalıcı dokunuşlar yapabiliriz. 2024 yılında engellilerin hak ve talepleri noktasında daha etkin ve üretken süreçlerde bulunacağız. Kent Konseyleri, Engelli Meclislerimiz ve bileşenlerimiz olarak bu çözüm üretici ve birleştirici sorumluluğumuzu yerine getirirken sivil ve resmi bütün aktörleri de süreçlerin içinde olmaya davet ediyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum