Konak'ın ortak değerleri için güçlü protokol

Konak Belediyesi’yle Balkan ve Ada Türkleri Dernekleri arasında imzalanan protokolle kentin ortak değerlerini güçlenmesi için önemli bir adım atıldı. Başkan Mutlu, “Konak’ta herkesin kendini eşit, özgür ve güvende hissettiği bir yaşamı birlikte kurma hedefimiz doğrultusunda, iş birliklerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Konak'ın ortak değerleri için güçlü protokol
28 Kasım 2025 - 11:43
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Balkan ve Ada Türkleri Dernekleri başkanlarıyla bir araya gelerek Konak’ı güçlendiren, birlikte üretim ve dayanışmayı artıran önemli bir protokole imza attı.

İmza törenine Başkan Mutlu’yla birlikte Konak Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Konak Belediye Meclis Üyesi ve Eşrefpaşa Giritliler Derneği Başkanı Ali Peynirci, İzmir Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Mümin Durmuş, Balkan Yazarlar Derneği Mustafa Serbest, İzmir Rumeli Kadınlar Derneği Başkanı Gülay Şengül ve İzmir Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Arzu Bung katıldı. Düzenlenen protokolle birlikte, ortak proje çalışmaları, seminer ve çalıştaylar başta olmak üzere ortak kültürel mirası ve kolektif üretimi destekleyen çalışmaların da sözü verilmiş oldu.


Bilgi ve deneyim ortak akılla buluşacak
Protokolün, kentin ortak değerlerini güçlendirmek adına büyük değer taşıdığını dile getiren Başkan Mutlu, “Bu protokol, kültürel mirasımızı korumak, birlikte üretme kültürünü büyütmek ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirmek adına bizim için oldukça kıymetli. Konak’ta herkesin kendini eşit, özgür ve güvende hissettiği bir yaşamı birlikte kurma hedefimiz doğrultusunda, iş birliklerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Kentimize dokunan her çalışmada olduğu gibi, bu süreçte de ortak akılla hareket edecek, bilgi ve deneyimi paylaşarak daha kapsayıcı ve dayanışmacı bir Konak için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum