Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi öğrencilerle buluştu

 Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla, Zafer Kalkınma Ajansı YENEP Projesi kapsamında Yukarı Kayapınar İlkokulu öğrencileri, Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi’nde deney yaptı.

Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi öğrencilerle buluştu
24 Aralık 2021 - 17:05

Manisa Valiliği, Yunusemre Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Zafer Kalkınma Ajansı YENEP Projesi kapsamında sabit atölyeden yararlanma fırsatı olmayan öğrencilerin fırsatlarını arttırmak ve yetenekli öğrencileri keşfetmek amacıyla Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi öğrenciler ile buluşuyor. Yukarı Kayapınar İlkokulu öğrencileri proje kapsamında bir hafta boyunca Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi’nden faydalandı. Yukarı Kayapınar İlkokulu Müdürü Muammer Çelik, okullarına gelen atölyede öğrencilerin deney yaparak verimli zaman geçirdiklerini söyledi. Muammer Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz burada teknoloji ile tanışma fırsatı buldu. Bu çalışmada emeği olan tüm kurumlarımıza ve Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ederim” dedi.

 

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET

 

Çalışma ile birçok öğrenciye ulaşmanın hedeflendiğini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi hakkında bilgi verdi. Başkan Çerçi açıklamasında, “Sabit atölyeden yararlanma fırsatı olmayan öğrencilerin fırsatlarını arttırmak ve yetenekli öğrencileri keşfetmek amacıyla Kendin Yap Gezici Mucit Atölyesi Manisa genelinde kodlama, robotik, tasarım eğitimleri vermek amacıyla oluşturuldu. Atölye; hayal et, tasarla, üret yaklaşımı ile çocuklara kendin yap kültürünü kazandırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda ilçemiz okullarında öğrencilerimiz deneyler yaparak teknolojiden yararlanma fırsatı bulacak. Emeği geçen herkese ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum