KARABURUN EKMEĞİNİ PAYLAŞIYOR...

YARIMADA DAYANIŞMASI BÜYÜYOR...

KARABURUN EKMEĞİNİ PAYLAŞIYOR...
09 Şubat 2023 - 13:27
Karaburun, Depremzede yurttaşlarımızla  ekmeğini paylaşıyor. 

Karaburun Belediyesi, Karaburun'un köylerinde ve taş fırınlarında  deprem bölgesine gönderilmek üzere ekmek üretiyor, halkın ekmek üretmesine gerekli şartları sağlayarak öncülük ediyor. 

Karaburun halkına, hala devam eden  dayanışmaları, onlarca kamyon dolusu  yardım malzemesini deprem bölgesine gönderme duyarlılığı nedeniyle teşekkür eden Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Mühendis, psikolog, tekniker, teknisyen, vinç-iş makinesi operatörü, şoför gibi daha önce deprem kurtarma çalışmalarına katılan personelimiz,  Adıyaman Gölbaşı'nda  arama kurtarma destek, AFAD çadırlarını kurma ve depremzede vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirme, acil ihtiyaç yardım dağıtımı gibi görevlerini başarıyla icra ediyor. İnsan kaynağımız, depremzede yurttaşlarımız için sahada.Depre bölgesine, salı günü yola çıkıp İskenderun'a giden Ulusoy Gemisi'yle içi acil nitelikli gıda, battaniye, uyku tulumu, temizlik hijyen ve sağlık malzemesi dolu iki büyük konteyner gönderdik. Şimdi ekmeğimizi paylaşma zamanı. Karaburun'da köylerimizde, merkezde taş fırınlarımızda deprem bölgesinin en büyük ihtiyacı ekmeklerimizi üretip, halkımızla paylaşacağız.(Gün birlik olma günü) diyerek, hiçbir yerel dinamiği dışlamadan;   Kaymakamlığımızla, odalarımızda, kooperatiflerimizle, üreticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımız ve resmi kurumlarımızla ele ele yürüyoruz" dedi.



KAMPANYAYA DIŞARIDAN PEYNİR ALARAK DA DESTEK VERİLEBİLİYOR 
Başkan Erdoğan, şöyle konuştu: "Karaburunumuz köylerindeki hazırlıklar sürüyor. İlçemizdeki taş fırınlarımız da bu imeceye dahil hızlı bir şekilde üretim yapıyor. Ayrıca bu dayanışmaya dışarıdan katkıda bulunmak isteyen duyarlı yurttaşlarımız için de bir seçenek var; "EKMEĞİMİZE UMUDU KATIK EDELİM" çağrımız bu seçeneğe dayanıyor.

TR88 0001 0001 4392 1491 2950 03 IBAN hesabına, almak istediğiniz peynir tutarı kadar bedeli (Depremzede peynir desteği) açıklamasıyla ödeyerek, YARIMADA fırınlarımızda TAMAMEN Belediyemiz desteğiyle, halkımızın emeğiyle üretilen ekşi maya  EKMEĞİMİŹİN yanına peynirimizi katık edebilirsiniz.
Uzun ömürlü ekşi maya ekmeğimizin yanında  peynirimizden göndermek isteyen yurttaşlarımız  www.mimasbel.com adresi üzerinden peynir satın alarak bölgeye gıda yardımında bulunabilirler." 


EKMEK TIRI CUMA  AKŞAMI YOLA ÇIKACAK 
Ekmek-peynirin yanı sıra diğer acil yardım malzemeleriyle birlikte, 10 Şubat Cuma günü saat 18:00'da yola çıkacak Karaburun Dayanışma TIRI, depremzede yurttaşlara,  Yarımada'nın toprağı kadar üretken ve samimi insanlarının, EKMEĞİNİ PEYNİRİNİ, UMUDUNU  ulaştıracak.

Peynir siparişleri ise, www.mimasbel.com adresi üzerinden verilebiliyor.
IBAN hesabı üzerinden para yatırmak suretiyle  peynir alacakların, TC Kimlik nosunu ödeme açıklamasına yazmaları gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum