İzmirli Gazetecilere Hırsız Şoku

İzmir’in Konak ilçesinde telefon hırsızlığı güvenlik kameralarınca görüntülendi. Hırsızın rahat hareketleri dikkat çekti.

İzmirli Gazetecilere Hırsız Şoku
11 Kasım 2022 - 13:43

Son zamanlarda İzmir’de artan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Olay, geçtiğimiz Cuma günü İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde yaşandı. Bir grup gazetecinin gittikleri restoranda masada bırakılan telefon kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.


Hırsızın Rahatlığı Şok Etti
Gazeteci arkadaşlarıyla gittiği restoranda telefonunu masada bırakan Gazeteci Yusuf Kırbiç, bir süre sonra telefonunun masada olmadığını fark etti. Yapılan aramada telefonun kaybolduğu anlaşıldı. Mekan çevresinde yer alan başka işletmelerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde bir kişinin masada bırakılan telefonu almak için masaya yaklaştığı ve elinde tuttuğu montunu telefonun üstüne koyarak profesyonel bir şekilde telefonu çaldığı görülüyor.

Telefonu çalan şahsın olay yerinden soğukkanlılıkla ayrıldığı ve yakındaki taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Aynı akşam benzer şekilde bir başka masadan da telefon çalındığı öğrenilirken, işletme sahipleri ve çalışanlar da bu olaylardan ötürü dert yandı.

Telefon sinyal verdi

Olay sonrası Alsancak Polis Karakoluna başvuran Gazeteci Yusuf Kırbiç yaptığı açıklamada, ‘ Olay anı güvenlik kameraları tarafından çok net şekilde görünüyor, telefonu çalan şahsın da yüzü çok net şekilde belli oluyor. Ayrıca olay yerinden uzaklaşırken bindiği taksinin plakası da net şekilde kameralara yansımış durumda. Hırsızlık olayından 2 gün sonra telefonun açıldığı ve lokasyon olarak Telefoncular Çarşısı olarak bilinen Bit Pazarında olduğu da belirlendi. Umarım en kısa sürede hırsız yakalanır. Zaten İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne de bu tür olaylara karşı aşırı duyarlılar. İzmir Emniyetinin de en kısa sürede suçluyu yakalayacağına inanıyorum’ dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum