İzmir Valiliği'nden Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır kutlamalar

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de büyük coşkuyla ve gururla kutlanıyor.

İzmir Valiliği'nden Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır kutlamalar
25 Ekim 2023 - 12:15

Ekim ayı başında başlayan kutlama etkinlikleri, 29 Ekim’e yaklaştıkça yoğunlaşırken, kutlamaların finalinde binlerce İzmirli Türk bayraklarıyla fener alayına katılıp, muhteşem bir havai fişek gösterisine de tanıklık edecek. Kent genelinde 156’sı İzmir Valiliği koordinesinde toplam 600’ün üzerinde etkinlik düzenlenecek.

Kentin Tüm Dinamikleri 100. Yıl için Bir Arada

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban öncülüğünde, İzmir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının adeta seferber olduğu 100. yıl kutlamalarına, Ege Ordusu Komutanlığından İzmir Büyükşehir Belediyesine, üniversitelerden STK’lara kadar kentin tüm dinamikleri katkıda bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Başkanlık, bu kapsamda, İzmir’de monolight kuleler kuracak ve ışıklandırma gösterisi yapacak.

Vali Elban: “İzmirlileri Tüm Etkinliklere Katılmaya Davet Ediyoruz”

Kutlamalar kapsamında yüzlerce farklı etkinlik düzenleneceğini açıklayan Vali Dr. Süleyman Elban, “Cumhuriyetimizin 100. yılını, İzmir’e ve İzmirlilere yakışır nitelikte etkinliklerle, coşkuyla ve gururla kutlayacak şekilde planlama yaptık. İlimizin tüm kurum ve kuruluşları, kutlamalara kendi imkânları doğrultusunda katılım sağlayacak. Etkinliklerimiz Ekim ayı itibarıyla kentin dört bir yanında başladı. Tüm hemşehrilerimizi 100. yıl kutlamalarımızı takip etmeye ve katılmaya davet ediyorum.” dedi.

“Her Etkinlik 100. Yıla Atılmış Bir İmza Olacak”

100. yıl etkinliklerinin Cumhuriyetin kurulmasında önemli roller üstlenen İzmir için çok anlamlı olduğunun altını çizen Vali Elban, “Kutlamalarımızın coşkusu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm hemşehrilerimizin desteği ve katılımlarıyla zirveye ulaşacak. O güne kadar da mehteran gösterileri, konserler, halk oyunu gösterileri, müzik dinletileri, paneller, söyleşiler, defileler, resim yapma etkinlikleri, şiir ve öykü yarışmaları, çocuk şenlikleri, bilgi yarışmaları, sergiler, bayrak yürüyüşleri, fidan dikim etkinliği, su altı dalışları gibi pek çok farklı etkinlik gerçekleştirilecek. İnanıyorum her bir etkinlik İzmir’de Cumhuriyetimizin 100. yılına atılmış güzel birer imza olacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız, 26 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Konak Meydanı’nda Türkiye’nin 100 Yılı Monolight projesini hayata geçirecek. Yine İletişim Başkanlığımız tarafından, tarihî saat kulemiz, Atatürk Müzemiz ve Efes antik kentimizde ‘Cumhuriyetin Sesi Cumhuriyetin Rengi’ projesiyle aydınlatma projeleri gerçekleştirilecek. 29 Ekim akşamı 20.00’de Konak Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na uzanacak bir fener alayı düzenleyeceğiz. Bu yürüyüşe, 100. yıl etkinliklerini düzenleyen paydaşlarımızın yanı sıra her yaştan İzmirli hemşehrilerimiz katılım sağlayacak. Yüzüncü yılı temsil eden 20.23’te de Cumhuriyet Meydanı’ndan ateşlenecek havai fişeklerle İzmir semaları muhteşem bir görsel şölen ile aydınlanacak. Bu vesileyle 100. yıl coşkumuzu artıracak birbirinden güzel etkinlikleri hazırlayan tüm paydaşlara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İzmir Valiliği koordinesinde planlanan 100. yıl kutlama etkinliklerinin detaylarına valilik internet sitesi www.izmir.gov.tr üzerinde duyurular kısmından ulaşılabilecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

28 EKİM 2023 CUMARTESİ

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

YER: Cumhuriyet Meydanı - Atatürk Anıtı

13.00: Çelenk sunumu 

13.05: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

100. YILDA 100 ETKİNLİK

YER: Vilayet Önü

13.30: Öğrenciler tarafından oluşturulacak Türkiye haritası görseli ve zeybek gösterisi

14.00: Cumhuriyetin 100. Yılı Atatürk Fotoğrafları Sergisi

14.30: Bando konseri (Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Karma Bando)

29 EKİM 2023 PAZAR

TEBRİKAT TÖRENİ

YER: Vilayet (Valilik Makamı)

10.00: Tebriklerin kabul edilmesi

29 EKİM 2023 PAZAR

KUTLAMA VE GEÇİT TÖRENİ

YER: Cumhuriyet Meydanı

SAAT: 10.30

  • Vali, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanının tören aracında halkın ve törene katılanların bayramını kutlaması
  • Saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı’mız eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi,
  • Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajlarının okunması,
  • Vali Dr. Süleyman Elban’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları,
  • Şiir okunması,
  • Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisi
  • Şiir okunması,
  • Seyrek Ortaokulu zeybek gösterisi,
  • Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla yarışmalarda derece alanlara Vali, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ödül takdimi
  • Geçit Töreni

29 EKİM 2023 PAZAR

CUMHURİYET BAYRAMI KABUL TÖRENİ

YER: Kaya İzmir Termal ve Kongre Merkezi

SAAT: 19.00

CUMHURİYET BAYRAMI FENER ALAYI

Fener alayı, 20.00'de vilayet önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacaktır. 20.23’te ise Cumhuriyet Meydanı’nda havai fişek gösterisi gerçekleştirilecektir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum