İzmir Karaburun'da Bir "Proje Aday" Hikayesi

“Fesli” Kadir’den “Kahraman” İsmail’e, “Yıldırım” Binali’den Altın Çocuk ‘Maskeli’ Eyüp’e…

İzmir Karaburun'da Bir "Proje Aday" Hikayesi
26 Mart 2024 - 14:33
AK Parti-Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, daha önce Kaymakam sıfatıyla görev aldığı yerlerde 4-6 yaş kız çocuklarına Kuran kurslarından, din görevlilerine yönelik kamplara; ‘Fesli Kadir’ dostu nikah şahitlerinden, “Şeriat her Müslüman’a farzdır” diyen akıl hocalarına kadar karmaşık geçmişiyle İzmir Karaburun’u alacağına inanıyor. Cennet doğası, bakir koylarıyla el değmemiş Karaburun’da 1.5 yıllık kaymakamlık deneyimiyle bu özgüven, bizzat gelen bakanların ilgisi; Kaykaç’a ‘geçmişine’ sünger çektirme vesilesi oluyor.

Eyüp Kaykaç, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, 1,5 yıl Kaymakam olarak görev yaptığı İzmir’in Karaburun ilçesinde kamu görevlilerinin istifası için belirlenen son ana dakikalar kala istifa ederek Ak Parti Cumhur İttifakı’ndan “Belediye Başkan Aday Adayı” oldu.  Daha sonra adaylığı kesinleşen Kaykaç, belediye başkanı olma hedefiyle “Karaburun Kazansın” sloganıyla bir siyaset kampanyası başlattı.
Eyüp Kaykaç 1987’de Malatya Darende’de doğdu. Eyüp Kaykaç, ilkokulu Balıkesir’de, Ortaokulu İstanbul’da tamamladı. Hangi lisede okuduğu bilgisi özgeçmişlerinde yer almıyor. Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler programında Meslek Yüksekokulundan 2 yılda ön lisans, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 4 yılda lisans diplomalarını alarak mezun oldu. Eşzamanlı olarak 2007-2010 arasında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. 2011 yılında açılan Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak, mülki idare amirliği kariyerine ilk adımı attı.

EĞİTİM YILLARINDA ÜNİVERSİTE TABLOSU
Kaykaç’ın Bilecik’te eğitim aldığı Şeyh Edebali Üniversitesi, dönemin Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz’ün açıklamalarına göre, “15 Temmuz darbe girişimi ve kamuda başlayan FETÖ/PDY tasfiye süreciyle ilgili büyük sıkıntıları yaşandığı” adreslerden birisiydi. Kaykaç’ın bir diğer mezun olduğu üniversiteye adını veren Kocaeli kentinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 154 sayfalık iddianamesinde belirtildiği üzere FETÖ’nün üzerinde özel olarak çalıştığı, kenti İzmit ve Gebze olarak ikiye böldüğü biliniyor.
ABD VİRGİNİA’DA DİL EĞİTİMİ NEW YORK’TA BÜYÜKELÇİLİK STAJI
Kaykaç ilk stajını Mersin’de, teftiş stajını Manisa’da, refiklik stajını Kırşehir Mucur ve Edirme Uzunköprü’de tamamlayarak, resmi görev almaya hak kazanıyor. Manisa – Selendi ve Bilecik – Pazaryeri İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yapıyor. 2015-2016 yılları arası Çorum-Uğurludağ Kaymakamı olarak görev alıyor. Amerika Birleşik Devletleri' nde bir yıl süreyle Virginia Üniversitesi'nde İngilizce dil eğitimi aldığı gibi bu süreçte, New York Başkonsolosluğu'nda Büyükelçilik stajını da tamamlıyor. Virginia’daki üniversitenin 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından, ABD Yükseköğretim Eyalet Konseyi’nin f1 (Amerikan Öğrenci) vizesi almak için kurulan ve FETÖ Terör Örgütü bağı nedeniyle lisansı iptal edilme süreci başlatılan yükseköğretim kurumu olup olmadığı bilinmiyor. Kaykaç ABD’de bulunduğu süreçte, Amerika Kamu Yönetimi üzerine incelemelerde bulunuyor. Rize Kalkandere Kaymakamlığı, Artvin Yusufeli Kaymakamlığı, Erzincan Refahiye Kaymakamlığı görevlerini tamamladı. Eyüp Kaykaç, 11 Ağustos 2022 tarih ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Karaburun'a atanarak 25 Ağustos 2022’de görevine başladı. Eyüp Kaykaç Duygu Ercan Kaykaç ile evli ve iki çocuk babası.
USUL-Ü FIKIH DERSİNİ, CİHADA ÇAĞIRAN HOCASINDAN ALMIŞ
Eyüp Kaykaç kaymakamlık görev duraklarından birinde, Din Görevlileri Birliği Derneği Diyarbakır Şubesi ve Çaykara Sultan Murat Şehitler Camii Yaptırma Derneği özel organizasyonunda din görevlileriyle bir araya geliyor. Burada konuşan Kaykaç, “Cihad her Müslüman’a farzdır” sözlerini x hesabında kişisel tanıtımında duyuran DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım Hocasından “usul-ü fıkıh dersi” aldığını belirterek toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor. Sonra, başka bir ziyarete geçecek olan konuk din görevlilerinin elini tek tek sıkarak uğurladığı görülüyor.  

“KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ” DİYENLERLE…
AK Parti Karaburun Adayı Kaykaç’ın 2017’deki nikahında şahitliğini yapanlar arasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretleriyle (Savaşta keşke Yunan galip gelseydi) sözleriyle tepki çeken “Fesli Kadir” olarak bilinen Kadir Mısırlıoğlu’Na yakınlığıyla bilinen ve bir basın toplantısında “Yeni Anayasada, laiklik maddesi olmamalı, dindar bir anayasa olmalı” diyen dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman da yer alıyordu.
Şimdi de Aday Eyüp Kaykaç’ı, kampanyası sırasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Parlamenter sistemin son Başbakanı Binali Yıldırım gibi isimler destek amacıyla yalnız bırakmıyor. Oğlu Erkam Yıldırım başta olmak üzere ailecek Karaburun Yarımadasına ilgisiyle bilinen Binali Yıldırım, 23 Mart Cumartesi Karaburun’da Kaykaç için oy istedi.
YUSUFELİ’NDE CHP’NİN İTİRAZININ KABULÜYLE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPMIŞTI
Öte yandan AK Parti Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Kaykaç, Kaymakam olarak görev yaptığı Artvin Yusufeli’nde, 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti’nin 3 oy farkla kazanması sonrası, CHP’nin ‘usulsüzlük’ ve “kısıtlılara oy kullandırıldığı” gerekçesiyle itirazının YSK tarafından kabulüyle; Artvin Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’nce 20 Nisan 2019’dan seçimin tekrarlandığı 2 Haziran 2019’a kadar Vekil Belediye Başkanı sıfatıyla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti.


“KARABURUN’U ELE GEÇİRDİĞİMİZDE…”
AK Parti Adayı Kaykaç’ın tüm çabası, “Karaburun Kazansın” diyerek, rakibi Başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın kamu alanlarını sattığı ve belediyeye yüzlerce işçi alındığı gibi dayanaksız ve yanlış söylemlerle, seçilmiş bir belediye başkanı olmak için sürüyor. Geçen gün Mordoğan’da olduğu gibi, bazen dil kendisini ele veriyor. Aday Kaykaç’ın bilinçaltını ele veren konuşmadaki ifadeleri ise şöyle: “Kaymakam olarak geldiğimde bir huzur sağlamıştık. Yarısı kaldı. Onu da inşallah 1 Nisan sabahı ele geçirdiğimizde, o huzur da bütün Karaburun’da hakim olacak.”  



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum