İZMİR İTHAL ADAY İSTEMİYOR

Yaşar Eyice yazdı...

İZMİR İTHAL ADAY İSTEMİYOR
08 Ocak 2024 - 10:38
‘İzmir için temennilerin yer aldığı son yazımı sizlere sunuyorum umarım sizler de değerlendirirsiniz İzmir'in en önemli sorunu ithal adaylara karşı tepkimizi gösterelim lütfen’ diyor Aydan Yalçın…
Aydan Yalçın’ın mektubunu da paylaşıyorum:
‘İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir.
Ancak son dönemde Cumhuriyet Halk partisi (CHP) İzmir'e büyük haksızlıklar yapıyor, İzmir ile alakası olmayan kişileri bir şekilde getirip aday yapıyor hatta milletvekili - belediye başkanı yapıyor, sonra da bir sonraki seçimde ‘Neden oy oranımız düşüyor?’ ya da ‘artmıyor?’ diye anketler yaptırıyorlar
Acaba neden?
Hemen basit bir örnek üzerinden genel seçimlere bakalım;
İzmir 10 milletvekili çıkarmış CHP, içlerinden kaç tanesi İzmirli? Söyleyelim sadece yarısı, onlarında garanti olan ilk sıradakiler.
Başka şehirlerden gönderilmiş!
Şimdi de önümüzde yerle seçimler var ve bu seçimde de garip aday adayları var!
O ilçe de oturmayı bırakın, hayatı boyunca bir kaç kere den fazla oraya gitmemiş…
Aday adayları yönetime talip olmuşlar.
Örnek ister misiniz?
Sayısız!.. (Sevgili Aydan Yalçın, yazısının bu bölümünde isimler veriyor. İstanbul’da, İzmir’in dışında yaşayan ama Ankara’da CHP’deki arkadaşları sayesinde, ben bunlara ‘çantacılar’ diyorum, bunlar sayesinde CHP’nin adayı olmalarını sağlıyorlar?
Aydan Yalçın bazı ithal, yabancı aday adaylarının, özellikle son yıllarda bir gün bile o kentte, ilçede yaşamadıklarını, ilçenin sorunlarından bihaber olduklarını, bir mahallesine bıraksan çıkış yolunu bulamayacaklarını, bunlara rağmen birilerine güvenerek aday adayı olduklarını belirtiyor.
‘Buna da tamam!’ diyen Aydan Yalçın, ‘Eksikleri varsa bunları kapatmaya çalışmalı ancak o yine de ‘ilçenin ne sorunu var?’, ‘burada ki insanlar nasıldır?’ diye çalışacağına Ankara’dan çıkmayan eski vekil arkadaşlarını ikna edip hiç bilmediği bir yere yukarıdan atanmaya çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar!
İzmir’ e bile gelmeyenler var!
 
*- ACABA
 
Herhalde atanırlarsa (aday gösterilirlerse) ve kazanırlarsa İstanbul’dan ya da Ankara’dan yönetecekler İzmir’i?
CHP genel merkezi verecek kararları.
Acaba eskiden olduğu gibi ‘ben atadım oldu!’ mu diyecekler?
Yoksa gerçekten DEĞİŞİM diyerek aldıkları görevi İzmir'in gerçek yaşayanlarına gerçek evlatlarına liyakat esası ile mi verecekler?
İşte İzmirliler bu sorulara cevaplarını az bir zaman sonra alacaklar. Umarız Özgür Özel ve ekibi artık özlenen, umut beslenen o değişimi gerçekten getirir ve bekledikleri oy rekorlarını alırlar…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum