İzmir'in yüzde 40'ını kadınlar yönetecek

Konak, Karabağlar ve Karşıyaka başta olmak üzere 8 ilçeyi artık kadınlar yönetecek. İzmir’de kadınların yönettiği ilçelerin toplamı kentin yüzde 40’lık nüfusunu oluşturuyor.

İzmir'in yüzde 40'ını kadınlar yönetecek
01 Nisan 2024 - 10:31

Yerel seçimler Türkiye’de de İzmir’de de radikal değişikliklere yol açtı. İzmir’de Büyükşehri Belediyesinin yanısıra 28 ilçe belediye başkanlığını kazanan CHP kazanırken kadın adaylar da öne  çıktı. CHP’de Kurultay sürecinden sonra öne çıkan kadın adayların öne çıkma politikası İzmir’deki seçimlere damga vurdu. İzmir’in merkezini oluşturan Konak, Karabağlar ve Karşıyaka başta olmak üzere 8 ilçeyi artık kadınlar yönetecek. İzmir’de kadınların yönettiği ilçelerin toplamı kentin yüzde 40’lık nüfusunu oluşturuyor.
İzmir’in merkez ilçesi artık CHP’li Nilüfer Çınarlı’nın yönetiminde olacak. Yine merkez ilçe olan Karabağlar’da da CHP’li Helil İnay Kınay var. İzmir’in en büyük ve köklü ilçesi Karşıyaka da CHP’li Behice Yıldız İşçimenler görede olacak. Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’nin Belediye Başkanı da Lal Denizli oldu. Selçuk Belediye Başkanlığına da Filiz Ceritoğlu Sengel tekrar seçildi.

Foça  Belediye Başkanı Saniye Fıçı, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur oldu. Bu ilçeleri de kadınlar yönetecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum