İzmir'in şansı çok zor

“Göztepe’nin yeri Süper Lig. Ama yeni yönetim bu sene kulübe hiçbir şey vermeden devam etti, transfer lazımdı” "Altay teknik adam Sinan Kaloğlu'nun gidişinden sonra zor toparlanır ve sıkıntı yaşar, umutsuzum"

İzmir'in şansı çok zor
11 Mart 2023 - 09:01
Spor Toto 1. Lig'de ilk iki, Play-Off ve düşme potasında kümede kalma yarışı kızışırken, Yeni Asır Gazetesi yazarı Hayri Ülgen, İzmir ve Ege ekiplerinin performansını değerlendirdi. Ülgen, Göztepe'nin Play- Off hedefi için, "Göztepe'nin yeri 1. Lig'de değil, Süper Lig'dir. Ama görünen köy de kılavuz istemez. Göztepe bu sene el değiştirdi ama yeni yönetim bu süreçten sonra hiçbir proje olmadan, bu takıma bir şey vermeden yoluna devam etti. Bu takıma transfer lazımdı, yapılmadı. Koskoca Göztepe Play-Off'u yakalamak için canla başla çalışıyor. Ancak futbolcuların kapasitesi bu. Yönetim kusura bakmasın, görevini bu sene yapmadı" dedi.

"FUTBOL TAKIM OYUNUDUR"
Altay'ın Süper Lig'den düştükten sonra yaşadığı büyük sıkıntıların halen devam ettiğini ifade eden Hayri Ülgen, "Teknik direktör Sinan Kaloğlu'nu göndererek başarı yakalayamazsınız. Bir sistem kurmuştu ve o sistem üzerinden o dar kadro ile başarıyı yakalamaya çalışıyordu. Unutmasınlar ki futbol bir takım oyunudur. Bir moda oldu. Yönetimler keyfi hareket etmeye başladığından beri Türk futbolu da bitti. Ben Altay'ın bundan sonra zor toparlanır ve sıkıntı yaşar. İnşallah başarılı olurlar. Ama Ben umutsuzum" ifadelerini kullandı.

"BODRUM'A SERİ LAZIM MANİSA HEDEF BÜYÜTTÜ"
Ligde ilk iki ve Play-Off mücadelesi veren Bodrum ve Manisa FK'yı değerlendiren Hayri Ülgen, reçeteyi sundu. Ülgen, "Bodrumspor kendi sahasında iyi futbol oynayarak, hem oyununu kabul ettiriyor, hem de puanları alıyor. Ancak nedense deplasmanlarda bu oyununu sergilemiyor. Bundan sonra Play-Off'u yakalacak ama ilk iki için hedefi varsa seri galibiyetleri bulması lazım. Bodrum karşısında müthiş bir dönüş yapan Manisa FK, gerçekten büyük bir iş başardı. Manisa ekibi bu maçı kazanarak hedef büyüttü. Maçın başından hakemin son düdüğüne kadar sahada benliğinizi verirseniz kazanırsınız" dedi.

"DENİZLİSPOR UMUT YEŞERTTİ ALTINORDU BİREYSEL OYNUYOR"
Hayri Ülgen Denizlispor ve Altınordu'nun kümede kalma şansını da değerlendirdi. Ülgen, "Denizli, son aldığı beraberlikle umut yeşetti. Eğer Denizli ligde kalırsa bir mucize yaşar, Giray Bulak'a da şampiyon yapmış bir teknik adam gibi apolet takılır. Altınordu teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yolları ayırdıktan sonra sistemi değiştirmeye çalıştı ve iflas etti. Altınordu bireysel değil, takım oyunu oynayan bir takımdı. Ama şimdi bu takıma baktığın zaman hepsi bireysel" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum