"İzmir'in gastronomi  çıtasını yükselteceğiz"

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak “Sektörün yol haritasını belirleyen HORECA Fuarı’nın İzmir’in gastronomi çıtasını katlayacağına inanıyoruz” dedi.

"İzmir'in gastronomi  çıtasını yükselteceğiz"
09 Şubat 2024 - 09:16

Fuar İzmir'de 13-16 Şubat tarihleri arasında GL Platform tarafından düzenlenecek Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda (HORECA Fair), 25 ülkeden profesyonel satın almacıları ağırlayacak. Fuar aynı zamanda 4 gün boyunca gastronomi zirvesine ev sahipliği yapacak. İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç.Dr. Turgay Bucak, pandemi ve sonrasında insanların yeme içme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çekti. Yemeğin lezzeti kadar sağlıklı gıda ve gıda güvenliğinin de ön plana çıktığını söyleyen Doç. Dr. Bucak, gastronominin ise turizmin kalbi konumunda olduğunu belirtti. Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Bucak, İzmir’in gastronomik anlamda hem ürün, hem yemek çeşitliliği hem de işletmeler bazında iyi bir altyapıya sahip olduğunu ifade ederek bunun tanıtım çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Bucak, artık şehir ve ülkelerin gastronomik güçlerini kullanarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştığını, bunun aslında adına gastrodiplomasi de denilen yumuşak bir savaş olduğunu söyledi. Bu doğrultuda İzmir ve Türkiye’nin gastronomik zenginliklerini iyi kullanarak başarılı tanıtım çalışmaları gerçekleştirmek gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Bucak “Tanıtımın en etkili yollarından birinin de fuarlardır. HORECA Fair’e yine yoğun bir ilgi ve katılım var. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağız” dedi. Bucak, İzmir Aşçılar Derneği olarak fuarda İzmir’in gastronomi çıtasını daha yükseklere taşımak için ellerinden gelen desteği vereceklerini vurgulayarak “Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı 35 derneğin aşçıbaşılarının da katılacağı şefler ile fuara adeta çıkarma yapacağız. Alanında uzman, ünlü şeflerin katılımlarıyla heyecan verici söyleşi, panel ve sunumlar gerçekleştireceğiz. Sinerji çok yüksek, fuarın işletmelere, sektöre ve şehre olumlu etkilerinin olacağına olan inancımız tam” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum