İzmir'de beş yıldızlı tahsis: Pamucak'ta denize sıfır arazi 345 yataklı otel yatırımı için verilecek

Kamu arazilerinin satışından sonra çeşitli yatırımlar için de tahsisi devam ediyor.

İzmir'de beş yıldızlı tahsis: Pamucak'ta denize sıfır arazi 345 yataklı otel yatırımı için verilecek
19 Mayıs 2025 - 08:15

Kamu arazilerinin satışından sonra çeşitli yatırımlar için de tahsisi devam ediyor. Bugün yayınlanan Resmi Gazete’deki duyuruya göre İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak bölgesinde denize sıfır arazi beş yıldızlı otel için tahsis edilecek. Talipliler 18.06.2025 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

BÖLGENİN EN DEĞERLİ ARAZİSİ
Yayınlanan kamu taşınmazı tahsis duyurusuna göre, Selçuk’un sahil bölgesi Pamucak’ta 1 nolu özel parsel 345 yataklı otel için alınabilecek. Duyuruda, “Bakanlığın www.ktb.gov.tr internet adresinden 23.5.2025 tarihinden itibaren erişilebilecek olan Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesinde özellikleri belirtilen kamu taşınmazları üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecektir” ifadeleri dikkat çekti.

BAŞVURU EVRAKLARI ELDEN TAHSİS EDİLECEK
Duyuruda ayrıca şu bilgiler verildi: “Girişimcilerin 18.6.2025 günü mesai bitimine kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi hakkındaki yönetmeliğin 10’uncu maddesi hükmü ile turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde yer alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri Bakanlık Genel Evrakına (AG Katı) İsmet İnönü Bulvarı No: 32 Emek Çankaya/Ankara adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Girişimciler, birden fazla taşınmaz için müracaat edebileceklerdir. Ancak, talep edilen her taşınmaz için ayrı tahsis şartnamesi bedeli ödenerek, ayrı bir başvuru dosyası hazırlanacak ve tahsis şartnamesinde istenen başvuru teminatı ile diğer bilgi ve belgeler başvuru dosyasına eklenecektir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum