İzmir Büyükşehir Başkan Adaylığı için 12 İsimli Anket Başladı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP Genel Merkezi anket çalışmasına başladı. Ankette başvuru yapan 8 ismin yanında CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efes-Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu ve Alaattin Yüksel’in isimlerinin de anket de yer aldığı öğrenildi

İzmir Büyükşehir Başkan Adaylığı için 12 İsimli Anket Başladı...
29 Aralık 2023 - 08:57

Cumhuriyet Halk Partisinde 8 isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuru yaptı. Ancak CHP Genel Merkezinin aday anketinde 12 ismin yer aldığı öğrenildi. Atila Sertel, Ayhan Baltacı, Buğra Gökçe, Cemil Tugay, Musa Çam, Olgun Atila, Tacettin Bayır ve mevcut Başkan Tunç Soyer adaylık için başvuru yapmıştı. Ancak başvuru yapan bu isimlerin yanısıra CHP Genel Merkezinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı anketinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efes-Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu ve Alaattin Yüksel’in isimlerinin de anket de yer aldığı öğrenildi.

ZAFERTEPE MAHALLE MUHTARI DURSUN: TERCİHİMİZİ SORDULAR

Zafertepe Mahalle Muhtarı Nuran Dursun CHP Genel Merkezi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday tercihi için arandığını söyledi. Dursun, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının isimlerini teker teker saydılar. Hepsinin ardından ‘tercih ediyor musunuz?’ diye sordular. Hatta sorduklarının arasında Selin Sayek Böke de vardı. Aydın Büyükşehri Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da vardı. Ayrıca hangi partiye oy verdiğimizi de sordular. Ben de CHP’ye oy verdiğimi ve partili olduğumu söyledim. Ayrıca İzmir dışından aday istemediğimizi, ön seçim yapılırsa daha doğru olacağını söyledim” dedi.

MÜLAKATLAR DA BAŞLADI

Öte yandan CHP’de ilçe belediye başkan adaylıkları için de mülakatlar başladı. İki milletvekili ve iki de Parti Meclisi üyesinin adaylarla görüşmeler yaptığı belirtildi. 10 dakika süren görüşmede öncelikle o ilçede kaç yıldır ikamet ettiğinin sorulduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum