İrfan Önal'dan kentsel dönüşüm mesajları

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. İrfan Önal, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması için var gücüyle çalışacağına vurgu yaparak, “Kamu adına da kamu kaynaklarını da halktan yana harcayacağımın sözünü veriyorum. Destek olursanız sizlerle birlikte halkın belediyesini kuracağım” dedi.

İrfan Önal'dan kentsel dönüşüm mesajları
19 Şubat 2024 - 09:31
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li İrfan Önal, "Biz yerde doğanlar ve bir yere doyanlar olarak burada mesken edinmiş, buralarda yuva kurmuş çocuklarımızı kucağımıza almış insanlarız, Bayraklı’nın bu noktadaki şansızlığını, bir fırsata dönüştürme noktasında edindiğim tecrübeyle karşınızdayım” dedi.
 
 
Bayraklı’nın kentsel dönüşümüne yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Önal, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde imar komisyon başkanlığı yapmaktayım ve bu alanın dönüşümü ile ilgili yapılmış planlar bizim önümüzde yaklaşık 4 ay durdu. Bu bölgeyle ilgili birçok alanda planlar yapıldı ama birçoğunuzun sorununu biliyorum, uygulama ile ilgili yaşanan sorunlardan maalesef hayata dönmemiş uygulama sorunu bekliyor. Uygulamaya çözüm bulunması bekleniyor. Ben kısaca şunu söyleyeyim, Bayraklı Belediyesi’nde meclis başkan vekili ve encümen üyeliğinden sonra İzmir'de imar komisyonu başkanlığı yaparak 30 ilçenin bütün planlama sürecini görmüş, hangi planın nerede tıkandığını, nerede hayata geçmediğini ve hangi zorluklarla hayata geçebileceğini görmüş tecrübe etmiş bir arkadaşınızım. O sebeple bizlerin yaşamından, canından değerli hiçbir şey yoktur"
 
“BUNLARI HAYATA GEÇİREBİLİRİZ”
Önal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Sizleri müteahhitlere teslim etmeyecek mecbur etmeyecek planların kamu eliyle yapılması noktası benim birinci önceliğim. Bununla ben neyi kastediyorum? Bir alanda bir uygulamanın 18 uygulamanın olabilmesi için arkadaşlar siz ya gidip kendi evinizden 1 milyon 1 buçuk milyon parayla harita mühendisleri tutacaksınız ya da bu noktada bu parayı karşılayabilecek müteahhitlere muhtaç bir durma geliyorsunuz.  Bizler göreve geldikten sonra harita mühendislerini belediyeye istihdam edeceğiz. Belediyedeki harita mühendislerinin işi siz vatandaşların uygulamalarını yapmak olacak. Bu uygulamalar sadece 18 uygulaması olarak da değerlendirmeyin, bu süreç bütünde bir planlama, uygulamanın  ve hemen neticesinde de plan etütlerin yani inşaatların nasıl yapılacakları ile ilgili tapularınızı hazır hale getirmek bizim hassas görevimiz olacak. Bütün bunların yanında arkadaşlar, temel belediyecilik hizmetlerini zaten yapacak ben gelip sizlere daha iyi yol yapacağım, yoldaki yamaları yapacağım diye sizlere övünecek değilim. Aynı zamanda park bahçeleri bakmak çöpünüzü toplamak buraları temiz tutmak asli görevimiz olacak” diye konuştu.
 
EKONOMİ VURGUSU
 
Konuşmasında asgari ücret ve fiyat artışlarına dikkat çeken Önal, "Asgari ücretteki fiyat artışlarıyla beraber, emekliye yapılan zamla hangi bir emeklinin eğer evi yoksa şayet nasıl geçinebileceğini her biriniz benden daha iyi biliyorsunuz. Yani bugün yaratılan ekonomik durumla ilgili gün be gün yoksullaşıyoruz. Bunun sebebi de kendi sermayesini, varlığı kaybetmek istemeyen üç beş zenginin varlığını yerinde tutabilme adına halkın sırtına yüklenen vergiler, halktan kesilen bugün bu noktadaki paranın değer kaybıyla biz bir zümrenin zenginliğini tutarken halk her gün bizlerle beraber yoksullaşıyor, fakirleşiyor. Arkadaşlar sosyal belediyecilik noktasında da yaşlılarımızın evde bakımlarından tutun huzurevinde sağlanacak alanların oluşumuna kadar, kendi yaşlılarımızın kişisel bakımlarından yardıma muhtaç vatandaşlarımızın bir elin yardımını ötekinin görmeyeceği şekilde yoksul mahallelerimizde olabildiğince dayanışma içerisinde olacağımızın da sözünü veriyoruz" dedi.
 
“KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN”
Önal, konuşmasını tamamlarken şunları kaydetti: "Kimsenin bir endişesi olmasın. Semt Merkezi Evlerimizle de arkadaşlar, sorunları yerinde tespit ederek bu noktada ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızla da dayanışma içerisinde olacağımızın da sözünü veriyoruz. Ancak dediğim gibi, bizlerin öncelikli aslında yapması gereken ve buralarda olması gereken bir an önce kentsel dönüşümün yapılarak, depreme dayanıklı evlere her birimizin sahip olması ve yarın Allah korusun olacak bir depremde can kaybını en aza indirmemiz gereken projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Ben bu noktada dediğim vaatlerin öncelikli savunucusu olacağım. Takipçisi olacağım. Kamu adına da kamu kaynaklarını da halktan yana harcayacağımın sözünü veriyorum. Destek olursanız sizlerle birlikte halkın belediyesini kuracağımın sözünü veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum