İlçe Başkanı Gültekin: "Deprem konutları depremzedelerin olmalı"

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve yönetim kurulunu ziyaret ederek kredi süreçleri, mülkiyet hakları ve rezerv alanındaki konutlar hakkında bilgi aldı. Cengizhan Mahallesi’ndeki rezerv alanda TOKİ tarafından yapımı sürdürülen deprem konutlarından öncelikle depremzedelerin faydalanması gerektiğini söyleyen Başkan Gültekin “Depremzedelerimizin mağduriyetleri üzerinden yeni bir rant kapısı açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İlçe Başkanı Gültekin: "Deprem konutları depremzedelerin olmalı"
01 Temmuz 2022 - 13:02
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İZDEDA ziyareti sonrası, Cengizhan’daki TOKİ konutları hakkında açıklama yaptı. Rezerv alanda inşası devam eden konutların kimlere, hangi koşullarda verileceğinin yetkililer tarafından net bir şekilde açıklanması gerektiğini dile getiren Gültekin, “Rezerv alandaki konutlar depremzedelerimiz için ayrıldı. Burada yapılan ve yapılması planlanan konutlar kimlere ve neye göre dağıtılacak? Bu konuda bazı belirsizlikler var. Gerek İZDEDA gerekse Bayraklı Belediyesi konuyu her dile getirdiğinde ‘depremzedelere dağıtılacak’ denilerek geçiştiriliyor. Bu cümlenin altının doldurulması ve başta Bayraklılı depremzedelerimiz olmak üzere kamuoyunun aydınlatılması yetkililerin asli görevidir. Konutları depremzedelere tahsis edecekseniz, bunu net bir şekilde, resmi ağızdan açıklayın. Bu alan depremzedeler için ayrıldı, yapılan konutlar depremi yaşayan, mağdur olan Bayraklılı yurttaşlarımıza mı verilecek yoksa AKP’li yandaşlara peşkeş mi çekilecek? Kamuoyunun bu konuyu bilme hakkı var. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 5 bin konut yapılıyor deniliyor ancak 20 bin mağdurumuz var. Geriye kalanlar ne olacak? Devlet görevlileri yandaşın değil, vatandaşın haklarını gözetmekle yükümlüdür” dedi. 
 
“SAMİMİLERSE AÇIKLASINLAR”
Gültekin, “Elazığ ve Malatya depremlerinde o bölgelere yapılan yardımlarla, deprem sonrası Bayraklı’ya yapılan yardımların da açıklanması gerekir. Samimilerse, bu sorularımıza yanıt versinler. Elazığ-Malatya depremlerinde ne kadar yardım yaptılar? Bayraklı’ya ne kadar yardım yapıldı? Elazığ’a 24 bin 537 konut planlayıp, Bayraklımıza 8 bin 100 konut planlanmasının gerekçesi nedir? Herkes bilsin ki; yandaş yönetim anlayışının sonu geldi. Bu süreçte de Bayraklılı hemşerilerimizi ayrıştırarak, onların mağduriyetleri üzerinden yeni bir rant kapısı açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz buradayız ve bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum