Hayatınızı kurtarmak için doğayı koruyun...

Ulvi Taşkın yazdı...

Hayatınızı kurtarmak için doğayı koruyun...
20 Nisan 2022 - 14:53
İnsan ve doğa arasındaki ilişkinin birbirine bağlı ve ayrılmaz bir parça olduğu bir sır değil. Büyük ölçüde iklime, atmosferin durumuna, hasat edilen mahsulün miktarına ve çevredeki havanın temizliğine bağımlıyız. Ve hayatta kalmak istiyorsak doğayı korumalıyız.
Doğa tamamen ona karşı tutumumuza bağlıdır. Nehirlere ve göllere ne kadar çok endüstriyel atık atarsak, atmosferi ne kadar çok kirletirsek, gezegendeki ekolojik durum o kadar kötüleşir.
Bazı bölgelere özgü olmayan ancak insanların hayatını tehlikeye atan olaylar atmosferde giderek daha fazla ortaya çıkıyor. Son yıllarda Ülkemizde görünmeye başlayan hortum ve kasırga, sıra dışı sel ve afetler yaşanmaya başladı.
Dünya giderek daha az saf verir, ancak gen mutasyonları, hasat. GDO'ların torunlarınızı nasıl etkileyeceğini biliyor musunuz? Belki doğayı kendimizden korumayı başaramazsak, birkaç on yıl içinde Dünya'da sadece uzaktan insana benzeyen yaratıklar olacak mı?
Bugün, giderek daha fazla bilgin, altı yüz yıl yaşayan insanların tarih kitapları hikâyelerinin doğru olduğuna inanmaya meyillidir. Ne de olsa fabrikalar yoktu, insanlar böyle bir sisin olduğunu bilmiyorlardı, saf, doğal ürünler yediler ve şişelenmiş su değil, canlı içtiler. Belki doğayı koruyabilirsek hayatlarımız tekrar birkaç yüz yıla çıkar?
Dünya okyanuslarının kirlenmesi sorunu her yıl artan bir endişe kaynağıdır. Zararlı maddeler, çoğunlukla nehirlerden, her yıl insanlığın beşiğini taşıyan sudan, 6 Mill'de 320 milyon tondan fazla çeşitli demir tuzlarından düşer. Tonlarca fosfor, binlerce başka kimyasal bileşikten bahsetmiyorum bile.
Katkımız olmayan bir şeyi yok etmeye hakkımız yok. Hayatlarımızı kurtarmak için doğayı korumalıyız!

YORUMLAR

  • 0 Yorum