Göztepe duvar ördü

Göz-Göz, ligdeki 19 takım arasında fileleri en az havalanan beş ekipten biri olurken son 12 maçta kalesinde sadece altı gol görerek gol yeme istatistiğini de yarıya indirdi.

Göztepe duvar ördü
30 Mart 2023 - 10:03
Spor Toto 1. Lig'de Play-Off savaşı veren Göztepe, savunmasıyla fark yarattı. Sezona olumsuz sonuçlarla başlayan ve yediği gollerle savunmada sıkıntı yaşayan Göz-Göz, olumsuz istatistiği tersine çevirdi. İlk 15 haftada fileleri toplam 14 kez havalanan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 0.93'lük bir gol yeme oranı tuttururken, son 11 maçta ise kalesine duvar ördü. 16. haftada oynanan ve 2-2 sona eren Adanaspor maçı sonrası kalesinde bir karşılaşmada iki gol görmeyen Göztepe, 12 mücadelede sadece 6 kez rakip forvetlere geçit verdi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte, gol yeme oranını maç başına 0.5'e düşürerek büyük başarı elde ederken, savunmada Atınç- Dino-Emir üçlüsü performansıyla alkış aldı.

11 MAÇTA GOL YEMEDİ
Toplam 23 kez kalesini rakiplere açan Göztepe, 19 takım arasında en az gol yiyen 5 ekipten biri oldu. Sarı-kırmızılılar, 11 karşılaşmada ise rakibe gol fırsatı vermedi. Göz-Göz, gol yeme oranını yarı yarıya düşürdüğü 12 haftalık zorlu süreçte 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 23 puan topladı ve Play-Off adayları arasında yerini aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum