GGKD'den kadınlara Siyaset Akademisi

Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’nin (GGKD), ilçede yaşayan kadınların siyasetteki görünürlüğünü ve katılımını artırmak için düzenlediği ve 3 ay sürecek Siyaset Akademisi’nin ikinci oturumu yapıldı.

GGKD'den kadınlara Siyaset Akademisi
17 Ekim 2022 - 13:09
Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği (GGKD), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şubesi ile Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi iş birliğinde kadınlar için düzenlenen Siyaset Akademisi, kadınların yoğun katılımıyla devam ediyor.
3 ay sürecek ve her hafta cuma günü düzenlenecek seminer programlarında, alanında uzman kadınlar katılımcılara, siyaset ve hukuk alanlarında eğitimler veriyor.

Gaziemir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Siyaset Akademisi’nin, KADER İzmir Şube Başkanı Banu Önkol İçhedef’in açılış konuşmasını yaptığı ilk haftasında İzmir Cezaevleri Denetleme Kurulu Başkanı, Avukat, Sosyolog Seda Banu Akyüz, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu eğitimiyle kadınları bilgilendirdi. Ardından Türk Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Zübeyde Aksay, “Tarihsel Süreçte Eşitlik Mücadelesi” başlıklı sunumuyla kadınların tarihteki rolünü anlattı. Bağımsız Araştırmacı Gülbahar Kurtuluş “Siyaset Bilimine Giriş” konusunda sunum gerçekleştirdi. TBMM 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları da, “Siyasette Kadın Olmak” konulu oturumda katılımcılara deneyimlerini ve bilgilerini aktardı.

Siyaset Akademisi’nin ikinci oturumunun açılış konuşmasını Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Dilek Soydan Özen yaptı. Avukat Nilgün Demir Şentuna, “Kadına Yönelik Şiddete Genel Bakış” başlıklı eğitimde kadınlarla bilgilerin paylaştı. Daha sonra söz alan Avukat Gülce Mutoğlu Kılavuz, “Kadınların ve Kız Çocuklarının Adalete Erişim Mekanizmaları” başlıklı oturumda kadınlara adalet mekanizmaları hakkında bilgi verdi. “Şiddet Nedir ve Şiddet Türleri” başlıklı oturumda ise Avukat Ece Uncu Danyıldız, şiddetin geniş kapsamlı tanımını yaparak şiddetin türlerini detaylı olarak ele aldı. Avukat Figen Özler Merder ise “İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Yasa Koruyucu ve Önleyici Tedbirler” başlıklı eğitimde kadın haklarını güvence altına alan yasalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“Kadınları desteklemeye devam edeceğiz”
Kadınların siyasi hayatta var olması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda, ilçede yer alan kadınların bu alanda gelişimlerine katkı koymak için düzenledikleri eğitimlere devam edeceklerini söyledi. Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyasetin de her kademesinde söz sahibi olmasının toplumun gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Deniz Arda, “Kadınlar güçlendikçe toplum değişir, ülke gelişir. Biz, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği olarak hem ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak hem de kadınların önünü açacak çalışmalar yürütmek için yola çıktık. Bu süreçte sivil toplum örgütleri ile iş birliği içinde olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlediğimiz Siyaset Akademisi üç ay sürecek. Bu eğitimlerle kadınların siyasi arenada daha güçlü görev almalarına destek olacağız” diye konuştu. ​​​​​

YORUMLAR

  • 0 Yorum